Πρόβα για "θερμή" σύγκρουση στο Αιγαίο; - Οι Τούρκοι βύθισαν παλιές φρεγάτες στη άσκηση Beyaz Firtina (φωτό)

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝ ΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ - Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ 

της Μαρίνας Νικολάκη

Πρόβα θερμής σύγκρουσης στο Αιγαίο αποτελεί η βύθιση παροπλισμένης φρεγάτας του τουρκικού Ναυτικού από τους Τούρκους κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Beyaz Firtina
Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιο άλλο Ναυτικό στην περιοχή που να αποτελεί εμπόδιο για τα σχέδια της Άγκυρας πλην του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.


Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι δνε προχωρούν πλέον μόνο σε ασκήσεις αποβάσεων και κατάληψης νήσων αλλά και σε ασκήσεις μιας πλήρους μελλοντικής αντιπαράθεσης με το ΠΝ στο Αιγαίο. 
Από τις φωτογραφίες της άσκησης Beyaz Firtina που δημοσιεύει το tsk.tr , η οποία διεξήχθη το χρονικό 16-27 Μαΐου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκειά της, χρησιμοποιήθηκε ως στόχος και βυθίστηκε από βολές πυραύλων και τορπιλών η φρεγάτα “Zafer”, κλάσεως KNOX, η οποία είχε παροπλιστεί.
Η φρεγάτα είχε ναυπηγηθεί το 1972 και μέχρι το 1993 ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, οπότε και χορηγήθηκε στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.
Δείτε τις φωτογραφίες:


Το ΠΝ δεν έμεινε άπραγος καθώς απάντησε άμεσα στι επιθετικές ενέργειες των Τούρκων με την δική του άσκηση ανακατάληψης νήσου στην Ρόδο.
Η «ΤΑΜΣ ΙΑΣΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1/16» από τις Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ, στη Ρόδο, πραγματοποίησαν άσκηση προσομοιάζοντας σε πραγματικές συνθήκες σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού και των ελικοπτέρων της.
Η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε ημέρα και νύχτα και εξετάστηκαν τα Σχέδια Επιχειρήσεων του Σχηματισμού
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.