Γιατί είναι τόσο ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια; - O λόγος δεν είναι το κόστος των καυσίμων (vid)


Ακόμα και αν η δυναμική είσοδος των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στην «αρένα» των αερογραμμών έχει αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα, εξακολουθεί να ισχύει το ότι ένα ταξίδι με αεροπλάνο, γενικά μιλώντας, είναι κατά κανόνα πιο ακριβό από ό,τι με άλλα μέσα μεταφοράς (οι περιπτώσεις που κάποιος έχει κλείσει εισιτήριο σε προσφορά αρκετό καιρό πριν δεν μετράνε).


Όσον αφορά στο γιατί συμβαίνει αυτό, το μυαλό πάει συνήθως στο κόστος καυσίμων- ωστόσο στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό, καθώς, ακόμα και αν τα αεροπλάνα όντως...καίνε πολύ, οι επιβάτες που ταξιδεύουν είναι τόσο πολλοί, που το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα είναι αρκετά χαμηλό. Οπότε, το υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων οφείλεται σε άλλους παράγοντες, τους οποίους εξηγεί βίντεο της Wendover Productions στο YouTube. Αν και η ανάλυσή του αφορά στα αμερικανικά δεδομένα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αντίστοιχοι οι παράγοντες που ανεβάζουν το κόστος και αλλού, όπως οι φόροι, οι μισθοί του πληρώματος, τα έξοδα αεροδρομίου, το κόστος του αεροσκάφους και της συντήρησής του, τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης και άλλα. Δεδομένης μάλιστα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, το τελικό αποτέλεσμα είναι το κόστος των καυσίμων να έχει ένα πολύ μικρό μερίδιο της συνολικής «πίτας» του κόστους του εισιτηρίου σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Και αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται τα κέρδη που επιθυμεί να αποκομίσει η εταιρεία.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.