Αναλυτές: «Πώς το Brexit επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα»


Με το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ να πλησιάζει, η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά με αδιέξοδο μεταξύ Αθήνας και δανειστών.
 

Τα δύο ζητήματα συνδέονται, εκτιμούν αναλυτές μιλώντας στην Telegraph, με τους περισσότερους να σημειώνουν ότι η απειλή για ενδεχόμενο Brexit να είναι πιο σημαντικός πονοκέφαλος για την Ευρωπαϊκή Ενωση.
 
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ξεμείνει από τα χρήματα που χρειάζεται για να καλύψει τις πληρωμές που έρχονται, αν δεν απελευθερωθεί νέα δόση, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Ομως, με το δημοψήφισμα της Βρετανίας να πλησιάζει, αναλυτές εκτιμούν ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα είναι πρόθυμοι να βάλουν τέλος στις συζητήσεις για μία ακόμη ελληνική κρίση.
 
Στο Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένεται σοβαρή πρόοδος, σημειώνεται, για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο Κάρστεν Μπρζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγος της ΙΝG, εκτίμησε ότι «υπάρχει ξεκάθαρο ενδιαφέρον για πίεση πιο θεμελιωδών λύσεων πέρα από το βρετανικό δημοψήφισμα».
 
Ο Ντέιβιντ Οουεν από την πλευρά του, οικονομολόγος της Jefferies, τόνισε ότι ο κίνδυνος του Brexit θα δείξει ότι «η υπόλοιπη η Ευρώπη και το ΔΝΤ έχουν πολύ περισσότερα για να ανησυχούν από το αν η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη».  
 
«Είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά αν δεν βρεθεί τρόπος που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακάμψει, θα συνεχίσουμε να επανερχόμαστε στο θέμα», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Αναλυτές της Citibank από την άλλη εκτιμούν ότι «όλες οι πλευρές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θέλουν να αποφύγουν να τραβήξουν ως τον Ιούνιο οι διαπραγματεύσεις, φτάνοντας κοντά στο δημοψήφισμα της Βρετανίας». Ομως, προειδοποίησαν ότι απρόσμενες εξελίξεις θα μπορούσαν να είχαν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να παραταθούν ως τον Ιούλιο.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.