Αιφνιδιαστική επιθεώρηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο απόσπασμα μάχης που μεταφέρθηκε στη νήσο Παναγιά

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ SUGA

Επιθεώρηση «μάχης» πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης στο στρατιωτικό τμήμα που εστάλη εκτάκτως δύο ημέρες πριν τη μεγάλη εβδομάδα στη νησίδα Παναγιά προκειμένου να προληφθεί σχέδιο κατάληψής της από τουρκικές ειδικές δυνάμεις βάσει πληροφοριών  που είχαν οι ελληνικές υπηρεσίες.


Η ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή των Οινουσών με υπερπτήσεις, παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) και με πληροφορίες για στρατιωτικές κινήσεις για κατάληψη της νησίδας Παναγιά  δείχνουν ότι το τουρκικό γενικό Επιτελείο έχει ανασύρει από τα «συρτάρια» του το σχέδιο SUGA.
Μπορεί το σχέδιο να είχε καταστρωθεί το 2003 από Τούρκους ανώτατους αξιωματικούς με στόχο την ανατροπή του Ρ.Τ. Ερντογάν το επιχειρησιακό του κομμάτι όμως, η κατάστρωση δηλαδή των σχεδίων εξακολουθεί να υφίσταται και ως επικαιροποιημένο αντιμετωπίζεται από το ΓΕΕΘΑ.
Το… ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι πως το σχέδιο SUGA προέβλεπε από το 2003 επιθετική κίνηση ακριβώς στις Οινούσες όπως ακριβώς συμβαίνει αυτή την περίοδο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο επομένως πως η Άγκυρα δραστηριοποιείται στην συγκεκριμένη περιοχή. 
/για αυτούς ακριβώς τους λόγους το απόσπασμα του ΕΣ μεταφέρθηκε εσπευσμένα δύο μέρες πριν από το Πάσχα προκειμένου να καταδείξει στο τουρκικό γενικό Επιτελείο ότι το νησί δεν ήταν έρημο και ότι  σε μια τυχόν αιφνιδιαστική ενεργεία από την πλευρά των τουρκικών ειδικών δυνάμεων  -όπως και   σχεδιαζόταν- αυτή θα μπορούσε να καταλήξει σε λουτρό αίματος
Είναι η πρώτη φορά που Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτεται το νησί του οποίου η Άγκυρα αμφισβητεί ανοικτά πλέον το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.  
Το παλιό ελικοδρόμιο του νησιού αναβαθμίζεται και το μήνυμα που στέλνεται όχι μονό προς ανατολάς αλλά και σε δυτικές πρωτεύουσες είναι ότι έχουν «γνώση οι φύλακες» και ότι η οποιαδήποτε τουρκική προσπάθεια δε θα έχει την κατάληξη των Ιμίων 20 χρόνια πριν.
 Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στη νήσο Παναγιά, με ελικόπτερο από την Χίο όπου επισκέφθηκε Κέντρο Μόνιμης Εγκατάστασης Αλλοδαπών (ΚΜΕΑ) στην περιοχή Χαλκειού, όπου και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του κέντρου και τη διαχείριση του αλλοδαπού πληθυσμών από αραβικές και ασιατικές χώρες.
Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέστη στην τελετή παράδοσης δύο ναυαγοσωστικών λέμβων, τις οποίες προσέφερε Ολλανδική Οργάνωση Θαλάσσιας Διάσωσης, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για αποστολές έρευνα και θαλάσσιας διάσωσης.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.