Πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου«Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει πολιτικούς»


Αιχμές κατά του πολιτικού συστήματος είχε διατυπώσει ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας ο οποίος απέδωσε την ατιμωρισία των πολτικών στην προστασία που τους παρέχει το σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία .
Σε συνέντευξή του o πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε ξεκαθαρίσει πως «η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει τα πολιτικά πρόσωπα για πράξεις που κάνανε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Υπάρχει το Σύνταγμα και ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών» και πρόσθεσε πως το μόνο που μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη είναι να τους στείλει στην Βουλή και αυτή να αποφασίσει αν μετά θα τους στείλει στην δικαιοσύνη.
Όμως μετά προκύπτει το πρόβλημα των παραγραφών. Ο πρόεδρος δηλώνει πως οι περισσότερες υποθέσεις φτάνουν καθυστερημένα στην δικαιοσύνη και έτσι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Χαρακτηριστικά αναφέρει «Έτσι έγινε με το Βατοπέδι όπου απεφάνθη ότι ήταν παραγεγραμένη (η υπόθεση) οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι»
Ο Γ. Καλαμίδας εξηγεί ότι αυτό ισχύει βάσει νόμου που θεσπίστηκε για να υπερασπιστεί τους βουλευτές από τυχόν απόπειρες εκβιασμού τους και πως όσο ο νόμος ισχύει η δικαιοσύνη δεν μπορεί παρά να τον σέβεται και εξηγεί πως «Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να γίνει συνταγματική μεταρρύθμιση.»
Θεωρεί δε πως «Το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί» και τονίζει πως «πρέπει να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία, αλλά αυτό αφορά την πολιτική και τους πολιτικούς».
Για τους εκπρόσωπους της δικαιοσύνης πιστεύει ότι «Δημιουργούνται εντυπώσεις εις βάρος μας από μια δυο υποθέσεις που απασχολούν τα Μέσα και οι οποίες καθυστερούν» όμως ο ίδιος εξηγεί πως δεν βλέπει δόλο σε αυτές τις υποθέσεις αλλά πραγματικό φόρτο εργασίας των ανακριτικών αρχών, κάτι που έχει διαπιστώσει ο ίδιος έχοντας ζητήσει επίσημη ενημέρωση από ανακριτές για την πορεία ορισμένων υποθέσεων.
Δείτε το Βίντεο

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyrπηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.