Ανασχηματισμός "προ των πυλών" με κυβερνητική διεύρυνση προς το "παλιό" ΠΑΣΟΚ και την "καραμανλική" ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ «RESTART» - ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ 


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η εκκίνηση του πραγματικού κυβερνητικού έργου και η ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις είναι οι βασικές προτεταιότητες της κυβέρνησης σήμερα, αναφέρει σε δήλωσή του στο pronews.gr κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.
 

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι "Αν και βρισκόμαστε στην εξουσία 16 μήνες δεν έχουμε κυβερνήσει ακόμα, αφού ούτε κυβηερνητικό πλαίσιο υπήρχε λόγω της εξελισσσόμενης διαπραγμάτευσης, εν αναμονή και των δεδομένων που θα προέκυπταν από αυτή αλλά και μεγάλο μέρος του ανρθώπινου δυναμικού μας απασχολείτο στην διαδικασία αυτή" συμπληρώνουν.
 
Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από το πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;
 
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το συνέδριο μεταφέρεται τελικά για τον Σεπτέμβριο. Αρα και ο ανασχηματισμός τον Σεπτέμβριο. "Οχι" λένε οι καλά γνωρίζοντες. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα αναδημηθεί το κυβερνητικό σχήμα για να υπάρξει η περιβόητη "διεύρυνση" σε πρόσωπα, αλλά όχι σε κόμματα. Δηλαδή μια στροφή στο πλαιό ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην παλαιά ΝΔ, με ανενεργά σήμερα πρώην κυβερνητικά στελέχη του κύκλου του Κ.Καραμανλή.
 
Αλλωστε στόχος είναι να επιχειρηθεί "διάτρηση" των παλαιών κυβερνητικών κομμάτων και από τα αριστερά και από τα δεξιά. Το πείραμα του δεξιού και "καραμανλικού" Δ.Παπαγγελόπουλου ως υπουργού αναπληρωτή Δικαιοσύνης για θέματα καταπολέμησης της Διαφθοράς, εκτιμούν στο Μαξίμου ότι έχει λειτουργήσει ιδανικά...
 
Το συνέδριο του κόμματος αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο καθώς θεωρούν ότι το κόμμα ακόμα δεν έχει μπορέσει να «χωνέψει» και να «μεταβολίσει» τα όσα οι βουλευτές του ψήφισαν με σκοπό το κλέισιμο της αξιολόγησης και της συμφωνίας.
 
Θεωρούν ότι ένα συνέδριο αυτή την στιγμή θα δημιουργήσει μια εικόνα διχασμού καθώς είναι γνωστό πως αλλού βαδίζει η κυβέρνηση και οι βουλευτές και αλλού η κομματική βάση που έχει την ευχέρεια να θεωρεί τον εαυτό της «ρομαντικό».
 
Πολλοί πιστεύουν πως η αναβολή του για κάποιους μήνες ενδεχομένως δώσει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να προλάβει να πραγματοποιήσει κομμάτια του προγράμματος, ώστε το συνέδριο... κάπως να μοιάζει με την Θεσσαλονίκη του 2014 και στις τότε διακηρύξεις του Αλέξη Τσίπρα. 
 
Το νέο καταστατικό είναι έτοιμο και εκκρεμεί η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να τα εγκρίνει.
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα αναμένεται από την Τρίτη και μετά να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, όπου και θα αποφασιστεί το πότε θα διεξαχθεί το συνέδριο.
 
Κορυφαία στελέχη επιθυμούν ο προσυνεδριακός διάλογος να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο διότι φοβούνται ότι η πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να αμφισβητηθεί και ο Α.Τσίπρας να φανεί ως αποδυναμωμένος
 
Αν τελικώς το συνέδριο μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο όμως. Τότε ανοίγει διάπλατα το «παράθυρο» του άμεσου ανασχηματισμού.
 
Οι λόγοι είναι απλοί: Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας θέλει να αρχίσει η κυβέρνησή του με ένα «restart» την νέα πολιτική σεζόν από τον Σεπτέμβριο για να μην επιτρέψει να ανοίξει άλλο η δημοσκοπική «ψαλίδα» από την ΝΔ. Το κλίμα πρέπει να αντιστραφεί άμεσα.
 
Θεωρείται λοιπόν σοβαρό το ενδεχόμενο ο ανασχηματισμός να γίνει εν μέσω θέρους.
 
Ο Α.Τσίπρας δεν έχει λάβει ακόμα οριστική απόφαση. Πρώτα θα συζητήσει με όλους τους συνεργάτες του και με τα κορυφάια στελέχη του κόμματος.
 
Πιστεύεται ότι χρειάζεται χρόνος μέχρι το κόμμα να συνειδητοποιήσει τα γεγονότα και κυρίως την αναγκαιότητα των τελευταίων ημερών.
 
Αν γίνει τον Σεπτέμβριο, τότε ο ανασχηματισμός είναι «προ των πυλών» καθώς ο Α.Τσίπρας δεν θέλει να χαθεί η πολιτική ορμή από το κλείσιμο της συμφωνίας και της αξιολόγησης.
 
Άλλωστε για αρεκτούς μήνες κανείς δεν θα τον ενοχλήσει με αιτήματα για εκλογές
 
Mετά την συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές το πολιτικό σκηνικό «ηρέμησε» και δεν φαίνεται τίποτε να απειλεί τον βίο της τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο καθώς τότε τα λαϊκά στρώματα θα έχουν νιώσει στο «πετσί» τους, την ένταση (μέρους όχι όλων) των μέτρων που συμφωνήθηκαν να εφαρμοστούν. 
 
Ακόμα και τότε όμως οι Έλληνες πολίτες θα αξιολογήσουν το αν θα έχουν παρατηρήσει κάποια αλλαγή που να αυξάνει τις προσδοκίες τους για το μέλλον, ότι θα έρθουν επιτέλους όντως «καλύτερες ημέρες» για αυτούς.
 
Άλλωστε από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, θέμα το οποίο τελικά η κυβέρνηση κατάφερε να το βάλει την ατζέντα.
 
Όσο για τη ΝΔ, όλοι ξέρουν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να εφαρμόσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα δεν θα ήθελε να αναλλάβει να φέρει εις πέρας τα εργασιακά.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.