Ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια: Νέες εγκαταστάσεις για αλλοδαπούς μετανάστες ετοιμάζουν στη Χίο σε πρώην χωματερή


Ένα νέο Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ) από αυτά που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη τη χώρα ετοιμάζεται στη Χίο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου με στόχο την… «αποσυμφόρηση» της πόλης.Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα 40 στρέμματα, ενώ σε αυτόν τον χώρο θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη στέγαση και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης (χώροι υγιεινής κλπ) των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών.  
Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς «κύριος στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες για το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στη Χίο» δηλαδή για μόνιμα.
Από τη συζήτηση πάντως του θέματος δεν έλειψαν αντιδράσεις κυρίως από μεριάς δημοτικών συμβούλων, κυρίως της πλειοψηφίας, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις, αντιρρήσεις και γενικότερα προβληματισμοί σχετικά με τη δημιουργία μιας ακόμη δομής στον περιφερειακό δρόμο, τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο, στην περιοχή Ρεπάνα Καμποχώρων, εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ο σκουπιδότοπος της πόλης, βρίσκεται το σημείο στο οποίο ο Δήμος Χίου θα δημιουργήσει μία ενιαία δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στη Σούδα και στο χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην οδό Δημοκρατίας.
Ο χώρος της πρώην χωματερής έκτασης 90 στρεμμάτων, ανήκει κατά ένα μέρος στον Δήμο Χίου ενώ ο υπόλοιπος στη Νέα Μονή.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.