Με πρόσχημα την τρομοκρατία και τους πρόσφυγες ετοιμάζεται αποστολή βρετανικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο


Οι πρόσφυγες και η τρομοκρατία αποτελούν το «άλλοθι» του ΝΑΤΟ και τώρα της Βρετανίας για την αποστολή μονάδων επιφανείας στην Μεσόγειο και ειδικά το Αιγαίο Πέλαγος, τονίζει ρωσικό άρθρο.


Η ουσία όμως κρύβεται στην δημιουργία μιας ναυτικής δύναμης ταχείας επεμβάσεως στο Αιγαίο , η οποία εφόσον απαιτηθεί θα «κλείσει» ενδεχομένως τα στενά  αποκόπτοντας την πρόσβαση του ρωσικού στόλου στην περιοχή.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να επεκτείνει τη συμμετοχή του  στις επιχειρήσεις κατά της εμπορίας ανθρώπων στην περιοχή της Μεσογείου» , ανακοίνωσε ο Βρετανός μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ Adam Thomson σε μια συνέντευξη του .
Ο  Thomson δήλωσε ότι ο  Βρετανός Πρωθυπουργός μαζί με εκείνους  των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ αναγνώρισαν τους κινδύνους της τρομοκρατίας,  καθώς και τις άλλες προκλήσεις ασφάλειας στην Κεντρική Μεσόγειο και «εξελίσσουν» από εβδομάδα σε εβδομάδα τα σχέδια τους,  για το πώς θα πρέπει να ασχοληθούν με τον ισλαμικό στρατό  και μια πληθώρα άλλων χωρών».
«Ναι, σίγουρα μπορώ να φανταστώ ότι είμαστε παρόντες συμβάλλοντας  στην Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικά στο Αιγαίο», δήλωσε ο Thomson στην γνωστή αμυντική ιστοσελίδα  Defense News σε μια συνέντευξη του.
Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για τις ενεργές  απειλές της τρομοκρατίας και των διαταραχών που τίθενται από τις  μαζικές μεταναστεύσεις των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ,  την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος .
«Εμείς, ως μια συμμαχία που χρειάζεται να ενεργεί  πολύ σκληρά για το πώς μπορούμε να συμβάλουμε  στην σταθερότητα στη νότια περιφέρεια της συμμαχίας, βλέπουμε ένα μείγμα μελών του  [ισλαμικού  κράτους] και προσφύγων  να αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση η οποία  αναπτύσσεται  εξαιρετικά γρήγορα», δήλωσε ο ίδιος.
Το ΝΑΤΟ διαβλέποντας την ρωσική ναυτική παρουσία προσπαθεί να «εμπλουτίσει» την  ναυτική του δύναμη στην Μεσόγειο προσπαθώντας να ανακτήσει την χαμένη του ισχύ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση ότι στην θάλασσα αυτή  «σουλατσάρισαν» παλιαότερα ανενόχλητα αμερικανικά και νατοϊκά πλοία,  ενώ τώρα ρωσικά και κινεζικά ευρίσκονται στην ίδια περιοχή.
Η κυριαρχία στην θάλασσα αυτή περιοχή του πλανήτη είναι ζωτική για όποιον επιχειρεί να ελέγξει την Ευρώπη, αυτό είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.