Ανασχηματισμός και κυβερνητική διεύρυνση προ των πυλών

Ό.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: «TO YΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ» 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να διερευνηθεί και με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν αρκετά ΠΑΣΟΚογενή στελέχη όπως η "σεμνή" Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πιθανόν και ο Στέφανος Τζουμάκας ενώ ίσως συμμετάσχει το "όλον" νέο ΠΑΣΟΚ υπό τη Φώφη Γεννηματά.
Υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από τον Ε.Βενιζέλο ο οποίος διαφωνεί με την στρατηγική της Φ.Γεννηματά και γι αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα αποχωρήσει.
Την ίδια στιγμή φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες προς το ΠΟΤΑΜΙ του Σ.Θεοδωράκη έχουν δώσει την έγκριση για συμμετοχή στην διεύρυνση.
Φυσικά πάντα παρών και έτοιμος για συμμετοχή είναι και ο Β.Λεβέντης.
«Δεν μπορώ να αποκλείσω σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό το κυβερνητικό σχήμα να έχει ανθρώπους στα υπουργεία πέραν των γνωστών του ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Ο.Γεροβασίλη και συμπλήρωσε:
«Όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πρόσωπα που δεν θα είναι του στενού πολιτικού περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο είναι και υγιές».
Αν και δεν κατέστησε σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως τυχόν ανασχηματισμός θα ήταν δύσκολος με κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Να δούμε αν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν», τόνισε.
Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση υποστήριξε πως «τα δύσκολα τελείωσαν», προβλέποντας πως το κλίμα θα αλλάξει από το δεύτερο εξάμηνο και μετά.
«Εξαιρετικά εύκολο να επιτευχθούν του χρόνου οι στόχοι με δεδομένα τα φετινά αποτελέσματα», δήλωσε.
Με την πολιτική που ακολουθείται μπορούμε να πούμε ότι σε τρία χρόνια μπορούμε να βγούμε από την δίνη των μνημονίων", πρόσθεσε.
«Το νομοσχέδιο που θα έρθει είναι μέρος της παλαιάς συμφωνίας. Έχουμε ήδη ψηφίσει το φορολογικό - ασφαλιστικό που είναι τα 2/3 των προαπαιτούμενων», επεσήμανε, ακόμη, η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε:
«Θα συμφωνήσω ότι η φορολογική ικανότητα σε πολλούς συμπολίτες μας έχει εξαντληθεί και σε πολλούς τείνει να εξαντληθεί. Από τη συμφωνία του καλοκαιριού έχουμε δύσκολα βήματα, αλλά τα δύσκολα τελείωσαν, είναι το μήνυμα προς τους συμπολίτες μας. Τελείωσε το τι ακριβώς μέλη να συμβεί».
«Αντίθετα με ότι ακούγεται το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν είναι φορο - καταιγίδα. Θα έχουν την δυνατότητα να το διαπιστώσουν αργότερα. Πολλές ομάδες, αυτές που πρέπει, θα έχουν ελάφρυνση. Ανάκαμψη με την κοινωνία όρθια. Γι αυτό και συζητάμε 5 μήνες ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Τα βάρη να περάσουν σε αυτούς που μπορούν να τα πληρώσουν», ισχυρίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη απαντώντας για το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε πως «δεν πανηγυρίσαμε. Δεν πανηγυρίζει κανείς γιατί έχουμε φέρει και έχουν ψηφιστεί αυτά που περιγράφουμε. Από την άλλη σε μία κατεστραμμένη οικονομία και ένα κράτος με πολλά προβλήματα, φτάνουμε σήμερα να μπορέσουμε να κάνουμε την αντιστροφή».
Η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του Μνημονίου δεν θα χρειαστεί εφαρμογή του «κόφτη».
«Μπορούμε στα επόμενα χρόνια, μέχρι την τελική μέτρηση του προγράμματος, τον Απρίλιο του 2019 να φτάσουμε να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα», δήλωσε.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.