Γέμισαν την Αθήνα αφίσες με τουρκικές θέσεις για το Αιγαίο την ημέρα συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν!


Η Αθήνα ήταν γεμάτη με αφίσες σαν κι αυτή της φωτογραφίας! Την ημέρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν “κάποιοι” που υπογράφουν ως “αντιφασίστες” γέμισαν δρόμους της πρωτεύουσας μ΄ αυτή την αφίσα με το απαράδεκτο περιεχόμενο!


Τι λέει; Ότι κακώς θεωρούμε παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου την πτήση τουρκικών αεροσκαφών μεταξύ 6 και 10 μιλίων στα νησιά του Αιγαίου.Υποστηρίζουν ότι πουθενά στον κόσμο δεν ισχύει κάτι τέτοιο και κακώς η Ελλάδα αναχαιτίζει τα τουρκικά αεροσκάφη!
Αν πρόκειται για…αυτόνομους αντιφασίστες όπως υπογράφουν -αμφιβάλουμε- θα πρέπει να καταλάβουν ότι με τέτοιες θέσεις απλά στηρίζουν το καθεστώς του Ερντογάν που άπαντες πλέον θεωρουν φασιστικό.
Όσο για την “ουσία” των επιχειρημάτων τους;
Πάρα πολλές φορές ΝΑΤΟϊκοί αξιωματούχοι,αλλά και πάρα πολλοί ξένοι παράγοντες θέτουν αυτό το ζήτημα χαρακτηρίζοντάς το “παράδοξο”. Ακόμη κι εντός Ελλάδας έχουν κατά καιρούς ακουστεί απόψεις περί “παραδοξότητας”. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Η Ελλάδα όρισε τον εναέριο χώρο της στα 10 ναυτικά μίλια με Προεδρικό Διάταγμα του 1931. Θα μπορούσε να είχε κάνει και για τα χωρικά της ύδατα. Δεν το έπραξε για “λόγους διευκόλυνσης της ναυσιπλοϊας”. Τα 10 ναυτικά μίλια δεν “ενόχλησαν” την Τουρκία από το 1931 μέχρι το 1975. Τότε θυμήθηκε ότι θα πρέπει να τα μειώσουμε σε 6 όσο και τα χωρικά μας ύδατα. Γιατί δεν το κάνει η Ελλάδα; Είναι απλό. Για λόγους αεράμυνας. Έχοντας ένα γείτονα σαν τη Τουρκία θα ήταν ανοησία να δεχτείς τη μείωση του εναέριου χώρου σου έστω κι ένα μίλι χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ότι η Τουρκία θα πάψει να διεκδικεί οτιδήποτε στο Αιγαίο.
Συνεπώς οι απόψεις περί “ελληνικής παραδοξότητας” δεν ευσταθούν.Παράδοξο είναι να κινδυνεύεις στρατιωτικά από μια χώρα …σύμμαχό σου!

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.