Πώς να προστατεύσετε το κινητό σας τηλέφωνο


Το κινητό τηλέφωνο δεν είναι αδιαπέραστο θησαυροφυλάκιο. Υπάρχουν ωστόσο μερικές κινήσεις οι οποίες θα διαφυλάξουν τα προσωπικά δεδομένα και τα αρχεία σας και θα το κάνουν λιγότερο ευάλωτο σε εξωτερικούς κινδύνους.


Κλείδωμα τηλεφώνου: Το να μην έχει κάποιος κωδικό κλειδώματος στο τηλέφωνο, είναι σαν να φεύγει και να αφήνει την πόρτα του σπιτιού ξεκλείδωτη. Ένας τετραψήφιος κωδικός δεν μπορούσε να ξεκλειδωθεί ούτε από το ίδιο το FBI, που προσπαθούσε για εβδομάδες, αναγκάζοντάς τους να ζητήσουν εξωτερική βοήθεια. Χρησιμοποιώντας μάλιστα έξι ψηφία, ένας κωδικός είναι 100 φορές πιο δύσκολος να ξεκλειδωθεί. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, προτείνονται και άλλοι χαρακτήρες εκτός των αριθμών. Αυτές οι επιλογές δουλεύουν και στο iPhone και στα Android.
Ανίχνευση συσκευής με ειδική εφαρμογή:  Εάν η συσκευή χαθεί, μπορείτε να ενεργοποιείται το Lost Mode. Η οθόνη κλειδώνει με έναν κωδικό, και αν δεν είναι σωστός όταν τοποθετηθεί, εμφανίζεται ένα προσαρμοσμένο μήνυμα που δείχνει ένα αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή έρχεται με τα iPhone, ωστόσο πρέπει να ενεργοποιηθεί προτού χαθεί η συσκευή.
Ενημερώσεις λογισμικού: Οι ενημερώσεις λογισμικού μπορούν να διορθώσουν κάποια ελαττώματα του τηλεφώνου. Συνήθως προτείνεται και στα iPhone καθώς και στις συσκευές Android. Ωστόσο, οι ενημερώσεις πρέπει να περάσουν μέσα από διάφορους κατασκευαστές και ασύρματες μεταφορές. Καλό είναι να γίνονται όταν της προτείνει το ίδιο το τηλέφωνο.
Αντιγραφή δεδομένων: Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αντιγραφή σημαντικών αρχείων και δεδομένων του τηλεφώνου, όπως οι Επαφές. Εφαρμογές όπως το "Find My iPhone" και το "Android Device Manager" έχουν αυτή ακριβώς τη χρήση.
Πηγή: cnn.gr
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.