Οργή στην Τουρκία για τις δηλώσεις του Γερμανού ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ


Η Άγκυρα εγκάλεσε τον Γερμανό ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ στην Τουρκία με αφορμή ένα σχόλιό του σχετικό με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται η ιστοσελιδα Euractiv, ο Ευρωπαίος απεσταλμένος χρησιμοποίησε μια γερμανική έκφραση για να περιγράψει το πώς το σχέδιο απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου Τούρκων πολιτών στην ΕΕ είχε ξεκινήσει σωστά και στην πορεία παρουσιάστηκαν προβλήματα.
Συγκεκριμένα σχολίασε την κατάσταση λέγοντας: «Έχουμε μια έκφραση: Ξεκίνα σαν Τούρκος και τέλειωσε σαν Γερμανός». Στην περίπτωση της απελευθέρωσης θεωρήσεων εισόδου έχει συμβεί το αντίθετο είπε. «Ξεκινήσαμε σαν Γερμανοί και τελειώσαμε σαν Τούρκοι».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τον Γερμανό απεσταλμένο της ΕΕ για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε το σχόλιο του και καταδίκασε την έκφραση που χρησιμοποίησε, αναφέρει η Euractiv.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.