Ο ΥΠΕΞ Αυστρίας «δυναμιτίζει» τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας


Την αντίθεσή του στην επίτευξη της συμφωνίας με την Τουρκία, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού, εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς. 


Προειδοποίησε, δε, την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη στηρίζεται στη συμφωνία με την Άγκυρα, «αλλιώς στο τέλος θα βρεθούμε όλοι εγκαταλελειμμένοι». Ο ίδιος δήλωσε απερίφραστα πως δεν είναι υπέρ μίας συμφωνίας με την Τουρκία για κάθε τίμημα, καθώς με τη συμφωνία μπορεί ίσως να υπάρξει μία βραχυπρόθεσμη χαλάρωση, όμως αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα «Σχέδιο Β», ενώ το «Σχέδιο Α» πρέπει να είναι μία ισχυρή Ευρώπη, η οποία είναι έτοιμη να προστατέψει η ίδια τα εξωτερικά σύνορά της.
«Εάν δεν το κάνουμε, τότε ζούμε σε μία Ευρώπη που εξαρτάται από άλλα κράτη, ίσως μάλιστα από προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος Ερντογάν. Και μία εξάρτηση είναι επικίνδυνη», τόνισε ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, σημειώνοντας πως επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν για την Τουρκία εξαιρέσεις σε ό, τι αφορά την κατάργηση της βίζας.
Τις επιφυλάξεις του απέναντι στη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε διατυπώσει και κατά τις συνομιλίες που είχε στις 11 Μαΐου στην Βιέννη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προειδοποιώντας και τότε να μην υπάρξει εξάρτηση από την Τουρκία σε σχέση με την συμφωνία, ενώ είχε επίσης εκφράσει ανησυχία για μία ενδεχόμενη αναζωπύρωση της προσφυγικής κρίσης και είχε ζητήσει να γίνουν κατάλληλες προετοιμασίες σε περίπτωση επανάληψης των γεγονότων της τελευταίας χρονιάς στο προσφυγικό.
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε επισημάνει το γεγονός, όπως είπε, μιας εκτόνωσης στην προσφυγική κρίση, καθώς με τα διάφορα μέτρα, έχει επιτευχθεί μέσα στις τελευταίες εβδομάδες και μήνες ένας περιορισμός της ροής προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα, όπως επίσης της ροής από την διαδρομή των Βαλκανίων προς την Κεντρική Ευρώπη.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.