Γέμισε από πιστούς η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Ανθοχώρι Μετσόβου [φωτό]


Με ευλάβεια οι πιστοί τίμησαν την εορτή της της Ζωδόχου Πηγής και στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Ανθοχώρι, μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά απο το γραφικό Μέτσοβο.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος που χοροστάτησε στον χθεσινό εσπερινό έδωσε το δικό του Αναστάσιμο μήνυμα ενώ ανάμεσα στους πιστούς ήταν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Μετσόβου. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη Μονή λόγω της τοποθεσίας της στο Κόκκινο Λιθάρι είναι γνωστή με την ονομασία Κιάτρα Ρόσια.

ΦΩΤΟ από epirus-tv
ΦΩΤΟ από epirus-tv


ΦΩΤΟ από epirus-tv
ΦΩΤΟ από epirus-tv

Το Μοναστήρι ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα, ανακαινίσθηκε το 1732 και αποτελούσε σταθμό για τα καραβάνια που ξεκινούσαν απο την Ηπειρο με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλία και τα Βαλκάνια. Στο ανατολικό της αέτωμα παριστάνονται η Ζωοδόχος Πηγή και δύο Αρχάγγελοι.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.