Πρωτοποριακή μελέτη: Εταιρεία υπόσχεται να φέρει τους εγκεφαλικά νεκρούς πίσω στη ζωή


Άδεια ούτως ώστε να πραγματοποιήσει μια πρωτοποριακή μελέτη έλαβε μία εταιρία βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα της οποίας ενδέχεται να αλλάξουν άρδην τα επιστημονικά δεδομένα σε περίπτωση επιτυχίας. Όπως μεταδίδει η Telegraph, η συγκεκριμένη εταιρία θα χρησιμοποιήσει 20 ασθενείς οι οποίοι έχουν κηρυχθεί ως κλινικά νεκροί από μια τραυματική βλάβη του εγκεφάλου και θα προσπαθήσει να επαναφέρει στη ζωή τμήμα τους κεντρικού νευρικού τους συστήματος.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι επιστήμονες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν έναν συνδυασμό θεραπειών για να μπορέσουν να πετύχουν κάτι τέτοιο. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούνται για αρκετούς μήνες με έναν εξοπλισμό απεικόνισης του εγκεφάλου ο οποίος και θα αναζητεί διάφορα σημάδια αναγέννησης στο νωτιαίο μυελό.
Όπως ανέφερε μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρίας, Ira Pastor «έχουμε λάβει την έγκριση και ελπίζουμε να ξεκινήσει η πρόσληψη ασθενών αμέσως. Δουλεύουμε τώρα με το νοσοκομείο το οποίο και θα προσπαθήσει να εντοπίσει τις οικογένειες όπου μπορεί και να υπάρξει ιατρικό ή θρησκευτικό εμπόδιο για τη δωρεά οργάνων».


Μάλιστα, ο Pastor υποστήριξε ότι θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες προκειμένου να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο εγκεφαλικός θάνατος ενός ανθρώπου γίνεται όταν ο άνθρωπος δεν έχει πλέον καμία εγκεφαλική λειτουργία και έχει χάσει τη συνείδηση αλλά και την ικανότητά του να αναπνέει.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα αν και εγκεφαλικά νεκροί οι άνθρωποι κάποιες σωματικές λειτουργίες μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.