Ζ.Γκάμπριελ σε ΥΠΟΙΚ Ε.Ε: «Άμεση έναρξη διαλόγου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 


της Χριστίνας Κοκκίνη
Την άμεση έναρξη του διαλόγου σχετικά με την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα ζήτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ λέγοντας ότι δεν βγάζει νόημα να διαλυθούν τα πρώιμα σημάδια της οικονομικής ανάπτυξης με περισσότερα μέτρα λιτότητας."Το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να βρει έναν τρόπο να σπάσει τον φαύλο κύκλο. Όλοι γνωρίζουν ότι η ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να έρθει κάποια στιγμή. Δεν βγάζει νόημα να αποφεύγουμε αυτή τη δουλειά συνέχεια" ανέφερε σε δήλωσή του προς το Reuters, απευθυνόμενος βασικά στις χώρες που αντιδρούν στο να γίνει κάτι τέτοιο.
Όπως επισημαίνει το Reuters το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους του να προχωρήσουν σε μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού αλλά η Γερμανία δια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιτίθεται σε αυτό υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητη.
"Δεν βοηθά το λαό και τη χώρα να πρέπει να παλεύουν κάθε 12 μήνες προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε νέα γραμμή πίστωσης προκειμένου να ξεπληρώσει παλαιά δάνεια. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους" καταλήγει στη δήλωσή του ο Γερμανός αντικαγκελάριος.
Οσιαστικά έχουμε μπει σε τροχιά για την μείωση του χρέους, πάντως όχι με "κούρεμα" όπως το 2012, αλλά με χρονική%  και επιτοκιακή αναδιάρθρωσή του.
Μια αναδιάρθρωση που θα κυμανθεί μετάξύ του 17% αν παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής κατά δέκα χρόνια και μπορεί να ξεπεράσει το 50% αν επεκταθεί σε βάθος 30ετίας με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση το στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές, κάτι που θα συμβεί μόνο αν το χρέος καταστεί βιώσιμο και να γίνουν οι τράπεζες "κανονικές", ξεκινώντας να κάνουν την δουλειά για την οποία προορίζονται, την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, σε ένα μελλοντικό "καθαρό" περιβάλλον απαλλαγμένο από προνομιακές δανειοδοτήσεις "ημετέρων".
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.