Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας επισημαίνει τα 3 «κλειδιά» για την ανάπτυξη της Ελλάδας


Τρία κλειδιά για την επιτυχία στην ανάπτυξη της Ελλάδας, έδωσε ο πρώην Ολλανδός Πρωθυπουργός Γιάν Πέτερ Μπαλκενένκε,

«Γνωρίζω τις δυσκολίες, ίσως να μην είναι εύκολο και να χρειάζεται χρόνο, αλλά βλέπω πολλούς επιχειρηματίες που καινοτομούν», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση του βιομηχανικού συνεδρίου που διοργανώνει ο ΣΕΒ στην Αθήνα.
Ο Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε αναφέρθηκε επίσης, στο βιβλίο «why nations fail» (Γιατί αποτυγχάνουν τα κράτη) επισημαίνοντας τρία στοιχεία που συνδέονται με την επιτυχία:
  • την καινοτομία,
  • τον σεβασμό στη νομιμότητα,
  • την συμμετοχή της κοινωνίας στην ανάπτυξη.
Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός στάθηκε στη σημασία της ύπαρξης ισχυρής βιομηχανίας ως βάσης για την οικονομική ανάπτυξη. Όπως είπε, το μοντέλο μεταφοράς της παραγωγής σε τρίτες χώρες, χαμηλού κόστους είναι παρωχημένο, αναφέροντας ως παράδειγμα την αυτοκινητοβιομηχανία και την κλωστοϋφαντουργία στην Ολλανδία.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπειρία της πρωθυπουργίας του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τότε με αιχμή την ενθάρρυνση της έρευνας και καινοτομίας για την οποία συνεργάστηκαν επιχειρήσεις και πανεπιστήμια.
Υπογράμμισε, την σημασία της συνεχούς μετεξέλιξης των επιχειρήσεων και της διατηρήσιμης ανάπτυξης με προστασία του περιβάλλοντος και συμμετοχή της κοινωνίας στα οφέλη. Και τόνισε ότι, το μοντέλο αυτό, της κυκλικής οικονομίας εξασφαλίζει πέραν των άλλων και καλύτερες οικονομικές επιδόσεις για τις επιχειρήσεις.
Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Irit Ben Abba, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, πρώην πρόεδροι του ΣΕΒ κ.α.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.