«Τρέμουν» τη Πρωτομαγιά στη Τουρκία- «Αστακός» η Κωνσταντινούπολη, 25.000 αστυνομικοί στους δρόμους


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καθώς σχεδόν 25.000 αστυνομικοί θα βρουν στους δρόμους, για την αποτροπή επεισοδίων που ξεσπούν σχεδόν κατά παράδοση αυτή την ημέρα.


Μάλιστα, ήδη πολλές πρεσβείες έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους για τον κίνδυνο να σημειωθούν ταραχές κι ειδικά εκείνη των ΗΠΑ έκανε λόγο για ενδεχόμενο να ξεσπάσουν «βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας».
Πολλοί δρόμοι που οδηγούν στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της πόλης, όπου συνήθως πραγματοποιούνται οι πορείες, θα κλείσουν, όπως και ο σταθμός του μετρό εκεί. Από χθες, τέθηκαν σε εφαρμογή ισχυρά μέτρα ασφαλείας στην πλατεία, όπου τοποθετήθηκαν μεταλλικά κιγκλιδώματα και αναπτύχθηκαν δεκάδες άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.
Πάντως, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι αρχές απαγόρευσαν να πραγματοποιηθεί διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ. Έδωσαν άδεια για μία συγκέντρωση στο Μπακιρκόι, μια συνοικία κοντά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις αιτούνται κάθε χρονιά να τους επιτραπεί η πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ ώστε να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της Πρωτομαγιάς του 1977. Τότε, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, προκαλώντας πανικό στο πλήθος και τον θάνατο 34 ανθρώπων.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.