Λέσβος υπό διεθνή κατοχή: Εκατοντάδες ένοπλοι από ΕΕ ελέγχουν το νησί - Μπαίνουν καθημερινά τριπλάσιοι πρόσφυγες και λάθρο από αυτούς που φεύγουν! (vid)

ΣΕ 30.000 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΡΟΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 

της Χριστίνας Φλάσκου
Σε διεθνή έλεγχο έχει τεθεί ουσιαστικά από την περασμένη εβδομάδα η Λέσβος καθώς περίπου 350 αστυνομικοί της Frontex από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, κατέφθασαν ένοπλοι και θα αναλάβουν τις υποτιθέμενες "επαναπροωθήσεις" στην Τουρκία, βάσει του σχεδίου ΕΕ και Αγκυρας.Οι συγκεκριμένοι έχουν αναλάβει ουσιαστικά ολόκληρο τον έλεγχο στις μετακινήσεις από και προς την Λέσβο.
Πόσοι και ποιοι θα επαναπροωθηθούν; Από τη Frontex έχουν ναυλωθεί δυο πλοία τουρκικών συμφερόντων. Το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφέρει 200 άτομα συνολικά τη φορά (100 μετανάστες και 100 αστυνομικούς) δηλαδή 200 μετανάστες.
Εχει ναυλωθεί για δυο δρομολόγια τη μέρα. Και το πλοίο «Λέσβος» (σ.σ.:!) της επίσης τουρκικής εταιρείας «Τουργιόλ» θα μεταφέρει 100 άτομα συνολικά τη φορά (50 μετανάστες και 50 αστυνομικούς) δηλαδή 50 παράνομους τη μέρα μια και αυτό έχει ναυλωθεί για ένα δρομολόγιο τη μέρα, σύμφωνα με τον (επίσημο...) απολογισμό του Συντονιστικού Οργάνου το τελευταίο 48ωρο, μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί της Κυριακής στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 766
πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ άλλοι 122 αποβιβάσθηκαν σήμερα μετά τις 9 το πρωί!


Ακριβώς τριπλάσιοι από αυτούς που φεύγουν (αν θα φύγουν!
Στη Χίο αποβιβάσθηκαν ακόμα 385 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το πρωί σήμερα έφτασαν άλλοι 78. 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, από το hot spot της Μόριας ο κάθε par;anomow μετανάστης θα μετακινείται συνοδευόμενος από έναν (!) αστυνομικό της Frontex. Αυτοί είναι που μας τους περιέγραφαν ως "ακίνδυνους"!
Οι πρώτες αυριανές επαναπροωθήσεις θα αφορούν παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν, χώρες της Βορείου Αφρικής αλλά και άλλες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα ακόμα και από το Κονγκό! 
Αμείωτες οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά του Αιγαίου
Στη Μόρια της Λέσβου υπάρχουν επίσημα 3.340 πρόσφυγες και λάθρο και ανεπίσημα υπολογίζονται σε 1000 αυτοί που κινούνται ανεξέλεγκτα.
Στο hot spot της Χίου θα έπρεπε να βρίσκονται 2.045. Μετά όμως την εξέγερη που εκδηλώθηκε την Παρασκευή και τη διαφυγή περίπου 800 ατόμων που κινήθηκαν στο λιμάνι της Χίου κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς βρίσκονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι.
Στο hot spot βρίσκονται περίπου 1.500 άνθρωποι. Άλλοι 300 παραμένουν στο λιμάνι της Χίου και, τέλος, περίπου 800 έχουν μετακινηθεί και διαμένουν στον ανοικτό καταυλισμό του Δήμου στη Σούδα, στην πόλη της Χίου.
Υπολογίζεται ότι κάπου 30.000 θα μπούν μέσα στον Απρίλιο από την Τουρκία και η επαναπροώθηση αφορά μόλις 7.000!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.