Το σχόλιο του Πούτιν για την Ελλάδα! «Καρφιά» για Ερντογάν! (upd)


Μετά από 3 ώρες και 40 λεπτά, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παραδοσιακά τα τελευταία 15 χρόνια, απαντάει σε εκατοντάδες ερωτήματα πολιτών ζωντανά. Το σχόλιό του για την Ελλάδα.


Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε τα τεκταινόμενα, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, βάζοντας στην κουβέντα και τις σχέσεις του με την Τουρκία επισημαίνοντας «η Ρωσία έχει πρόβλημα με κάποιους από την τουρκική ηγεσία», και αμφισβητεί την ικανότητά τους να εγγυηθούν την ασφάλεια των τουριστών στη χώρα τους, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν πολεμάει τόσο τους εξτρεμιστές, όσο συνεργάζεται μαζί τους
Αναλυτικά τα κεντρικά σημεία της συνέντευξης:
– Για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα: «Δεν θα ήταν καλή ιδέα να εισάγουμε ένα ενιαίο νόμισμα στην Ευρασιατική Ένωση, αν όλες οι χώρες δεν φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο οικονομικό επίπεδο. Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί τώρα βλέπουμε ότι λόγω των λαθών της η ΕΕ αποσυντίθεται και η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια».
– Για τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας: «Η Ρωσία κατά κύριο λόγο έχει φιλικές σχέσεις με τους γείτονές της, όμως έχει πρόβλημα με αρκετούς από τους ηγέτες τους. Είμαι σίγουρος ότι για όσοι τουρίστες μεταβούν το καλοκαίρι στην Τουρκία, οι αρχές θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ασφάλειά τους, αλλά αμφιβάλλω για το αν είναι ικανές να το πετύχουν».
– Για την εξωτερική πολιτική και την εκστρατεία στη Συρία: «Η τρομοκρατική απειλή είναι ακόμα εκεί, αλλά η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τη Συρία. Έχουμε αφήσει εκεί στρατό σε ισχυρές θέσεις, που έχουν καταλάβει σημαντικές πόλεις, όμως πιστεύουμε στην επίλυση των θεμάτων μέσω πολιτικής διαδικασίας και όχι με στρατιωτικές παρεμβάσεις».
– Για τη στρατηγική σημασία του Χαλεπίου: «Είναι μία πόλη στρατηγικής σημασίας. Υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές ομάδες, τις οποίες είναι δύσκολο να διασπάσουμε. Ο συριακός στρατός έχει καταλάβει καίριες θέσεις και οι αντίπαλοί τους θέλουν να τις πάρουν πίσω. Υπάρχουν Κούρδοι και στρατιωτικές ομάδες στην περιοχή που πολεμούν μεταξύ τους».

– Για την Ουκρανία και την ενεργειακή γέφυρα με την Κριμαία: «Πλησιάζουμε στο επίπεδο ενέργειας που λαμβάναμε παλαιότερα από την Ουκρανία»
– Για το σκάνδαλο Panama Papers: «Οι πληροφορίες ήταν νόμιμες, ωστόσο αντί για κατηγορίες περιείχαν μόνο υπαινιγμούς. Πιστεύω ότι διέρρευσαν από νομικά πρόσωπα και όχι από δημοσιογράφους».
– Για το ποιος εκ των Χίλαρι Κλίντον ή Ντόναλντ Τραμπ θα είναι χειρότερη επιλογή για τη Ρωσία: «Πρέπει να κοιτάμε ποιος είναι καλύτερος και όχι τους χειρότερους».
– Για τα προβλήματα στη ρωσική οικονομία: «Βρισκόμαστε σε ένα μέσο σημείο μεταξύ του καλού και του κακού. Συνολικά η κατάσταση έχει βελτιωθεί και οι τάσεις είναι θετικές».
– Για τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία: «Αμφιβάλλω για το αν οι δυτικοί πρόκειται να άρουν τις κυρώσεις σύντομα».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.