Η Standard & Poor's «βλέπει» συμφωνία με τους πιστωτές έως τα τέλη Απριλίου


«Βλέπει» συμβιβασμό στο ασφαλιστικό και συμφωνία με τους πιστωτές έως τα τέλη Απριλίου. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. Αντιμέτωπο με τα μεγαλύτερα οικονομικά ρίσκα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος, σύμφωνα με έκθεση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's.

Με δεδομένο ότι οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, με εκτίμηση ότι θα υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη στο β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους και πιθανώς μηδενική ανάπτυξη για το σύνολο του 2016, ο οίκος τονίζει ότι «οι ζημίες των ελληνικών τραπεζών από τα δάνεια τόσο φέτος όσο και το 2017 θα είναι υψηλές, παρά τις προβλέψεις που έχουν εγγράψει κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών».
«Αναμένουμε πως οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένες από την χρηματοδότηση των κεντρικών τραπεζών – η οποία αυτήν την στιγμή καλύπτει το 35% των χρηματοδοτικών τους αναγκών – καθώς υπέφεραν από μεγάλες εκροές καταθέσεων και περιορισμένη πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης στις αγορές κεφαλαίου», σημειώνεται στην έκθεση.
Όπως επισημαίνεται, από το τέλος Νοεμβρίου του 2014 ως το τέλος Νοεμβρίου του 2015, οι ελληνικές τράπεζες υπολογίζεται ότι έχασαν περίπου 47 δισ. ευρώ καταθέσεων ή 26% του ΑΕΠ. Ο S&P δεν αναμένεται ότι οι τράπεζες θα ανακτήσουν την πρόσβαση σε χρηματοδότηση μειωμένης εξασφάλισης, ενώ οι προοπτικές για τις καταθέσεις παραμένουν αβέβαιες.
Ωστόσο, εκτιμά πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο τέλος του 2015 και η δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις θα ενισχύσουν τελικά την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και θα οδηγήσουν σε πιο σταθερή ανταγωνιστική συμπεριφορά.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.