Nicholas Shaxson για «Panama papers»: «Ποιες off-shore; - Οι Αμερικανοί μεγιστάνες και πολιτικοί κρύβουν τα χρήματά τους σε Ντελαγούεαρ και Γουαϊόμινγκ»

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ»! 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Tην αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί που φοροδιαφεύγουν είτε πολιτικοί είτε πολυεκατομμυριούχοι προτιμούν αγγλόφωνους προορισμούς όπως τα Νησιά Κέιμαν και οι βρετανικές Παρθένες Νήσοι αλλά και Πολιτείες εντός των ΗΠΑ που χρησιμεύουν ως "πλυντήρια" και φορολογικοί παράδεισοι όπως το Ντελαγουέρ και το Γουαϊόμινγκ που προσφέρουν επίσης την δυνατότητα δημιουργίας, έναντι λίγων εκατοντάδων δολαρίων, εικονικών εταιρειών χωρίς να χρειάζεται να αποκαλυφθεί ποιος στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από αυτές!
 

«Οι Αμερικανοί έχουν τόσους φορολογικούς παραδείσους να επιλέξουν...», λέει ο Νίκολας Σάξον ο γνωστός συγγραφέας του "Treasure Islands: Uncovering the Damage of Offshore Banking and Tax Havens". 
 
Τα ωραία όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς οι αμερικανικές τράπεζες είναι μεν υποχρεωμένες να γνωρίζουν ποιοι είναι οι πελάτες τους, αλλά μπορούν να παρακάμψουν αυτήν την υποχρέωση και να ανοίξουν λογαριασμό στο όνομα μίας offshore εταιρείας, εξασφαλίζοντας πλήρη διακριτικότητα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες!
 
Δηλαδή αναλαμβάνουν όι ίδιες την υποχρεώση να απορύψουν τους πελάτες τους από τον IRS, τον αμερικανικό "ΣΔΟΕ" και έχουν την νομική ευχέρεια να το κάνουν. Να γιατί οι ΗΠΑ είναι μια "μεγάλη χώρα" φροντίζουν ότι και να συμβεί το χρήμα πάντοτε να "κινείται".
 
Τα αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε να κλείσει τις τρύπες της νομοθεσίας που χρησιμοποιούνται από εμπόρους ναρκωτικών και όπλων και οι οποίες δίνουν στις ΗΠΑ την τρίτη θέση στα πλέον σκοτεινά εδάφη, πολύ μπροστά από τον Παναμά, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζεται κάθε χρόνο από το Tax Justice Network.
 
Στο Delawear μόνο βρίσκεται το 50% του συνόλου των αμερικανικών εταιρειών. Ανοίγουν κάθε ημέρα 5.000 εταιρείες!
Delaware’s chief deputy secretary of state oversees a company incorporation
 
 Inside the Wilmington State Building, Delaware’s chief deputy secretary of state, Richard J Geisenberger, oversees one of the more than 5,000 company incorporations that take place every day in Delaware. The process takes just a few minutes, and the state office stays open until midnight from Monday to Thursday. More than 50% of all publicly traded US companies are incorporated in Delaware. Photograph: Paolo Woods and Gabriele Galimberti/INSTITUTE
 
Κατά τ'αλλα με περίσσειο θράσος προσπάθησαν να εμπλέξουν και το κατάφεραν σε μερικές περιπτώσεις (παράιτηση Ισλανδού πρωθυπουργου, Ν.Κάμερον) να εμπλέξουν όλους του ηγέτες του πλανήτη και μάλιστα χωρίς στοιχεία τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν γιατί βρέθηκαν τα ονόματα κάποιων φίλων του στα Panama Papers.
 
Λοιπόν στα Panama papers βρέθηκε μόνο το όνομα του Ντέιβιντ Γκέφεν , μεγιστάνας της μουσικής βιομηχανίας και συνιδρυτής του κινηματογραφικού στούντιο Dreamworks μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.
 
O Nτ.Γκέφεν είναι ένας εκ των δωρητών των Δημοκρατικών και φυσικά φίλος πολλών Δημοκρατικών πολιτικών, ουδείς όμως ενεπλέχθη στην ιστορία των Panama papers.
 
Παρεπιπτόντως ο Σ.Σπίλμπεργκ (που έιναι συνέταιρος με τον Γκέφεν και άρα εύκολα με διασταλτική ερμηνεία θα μπορούσε να "αμαυρωθεί" και αυτός) είναι στενός φίλος της Χ.Κλίντον καθώς της δώρισε και $87,000 το 2008. Παραδόξως όμως ουδέν εγχώριο και δυτικό ΜΜΕ δεν την συνέδεσε μαζί του αντίθετα αυτό έκαναν χωρίς την δημοσιοποίηση σχετικών στοιχείων με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν και δικούς φίλους με διασταλτικές ερμηνείες
 
Δείτε τι λέει στο πρωτότυπο κείμενο στο hollowverse.com.
 
Politically, Spielberg is a staunch Democrat. Not only did he actively support Hillary Clinton in the 2008 presidential race,4 he donated over $87,000 to the Democratic Party that same year.
 
Ακόμα και στο bloomberg αναφέρεται ότι είναι μαζί με τον Τ.Σόρος ένας εκ των μεγαλύτερων δωρητών του κόμματος.
 
Με τις ίδιες διασταλτικές ερμηνείες κάποιος θα μπορούσε να εμπλέξει τον Σ.Σπίλμπεργκ που είναι φίλος της Χ.Κλίντον και πάει λέγοντας.
 
Σίγουρα ο Ρώσος πρόεδρος ποτέ δεν θα έστελνε χρήματα σε φορολογικούς παράδεισους που ελέγχονται από τους Αμερικανούς, τόσο απλά. Και όμως όλα τα εγχώρι και τα δυτικά ΜΜΕ χωρίς ίχνος ντροπής προσπάθησαν να πείσουν τον πλανήτη για ένα τέτοιο μεγάλο ατόπημα της Λογικής ότι το διέπραξε εις εκ των βασικότερων εκφραστών της.
 
Το ερώτημα είναι θα αντιδράσει η Μόσχα σε όλα αυτά; Οι μυστικές της υπηρεσίες μπορούν να μάθουν πολύ εύκολα που κρύβουν τα χρήματά τους οι Αμερικανοί μεγιστάνες και οι Αμερικανοί πολιτικοί "ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου", άλλωστε.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.