Eικόνες πολέμου στον Βόσπορο: Ρώσοι πεζοναύτες ετοιμάζονται να βάλλουν κατά τουρκικών σκαφών!

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Νέους κανόνες εμπλοκής με έναρξη πυρών κατά οποιουδήποτε τουρκικού σκάφους της Ακτοφυλακής ή του τουρκικού Ναυτικού επιχειρήσει να παρεμποδίσει την διέλευση τους από τα Στενά, εφαρμόζουν τα πληρώματα των ρωσικών πολεμικών πλοίων.
Δύο ημέρες μετά την διελευση του από τα Στενά του ρωσικού αποβατικού Minsk κλάσης Ροπούσκα του οποίου οι άνδρες στέκονταν οπλισμένοι πάνω στο κατάστρωμα απέναντι στην τουρκική

Ακτοφυλακή να οι νέοι κανόνες εμπλοκής που εφάρμοσε το πλήρωμα του ρωσικού αποβατικού πλοίου το Caesar Kunikov (BDK-64) (Russian: «Цезарь Куников» (БДК-64)) και αυτό κλάσης Ropucha-I) ήταν ακόμα πιο σκληροί: Πέρασε και αυτό τα Στενά μόνο που τώρα το πλήρωμά του περίμενε πρυνηδόν στην πλώρη του πλοίου με το δάχτυλο στην σκανδάλη όπως φαίνεται στις σχετικές φωτό!
εια
Ο βασικός λόγος της όλη ενέργειας είναι για να καταδείξει η Μόσχα στην Αγκυρα με τον ποιο σαφή τρόπο ότι τα Στενά ΔΕΝ ανήκουν στην τουρκική επικράτεια, αλλά διέπονται από ειδικό καθεστώς και η Ρωσία ως εγγυήτρια αυτού του ειδικού καθεστώτος μπορεί και να έχει διαφορετικές αντιλήψεις σε ότι αφορά τους κανόνες ναυσιπλοΐας από αυτές που έχει η Αγκυρα.
Σημειώνεται ότι είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες (από τα Στενά του Βοσπόρου πέρασε πριν έξι ημέρες το ρωσικό αποβατικό Saratov το οποίο μετέφερε εφόδια για τις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία και ακολούθησε πριν δύο ημέρες και το αποβατικό Minsk κλάσης Ροπούσκα) ενώ ειναι μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν και το pronews.gr δημοσιοποίησε την φωτογραφία με τον Ρώσο πεζοναύτη του ρωσικού αποβατικού πλοίου "Caesar Kunikov", που απεικονίζεται να είναι στην γέφυρα του πλοίου σε ετοιμότητα για βολή φορητού αντιαεροπορικού πυραύλου SA-16 (9K32 Strela-2) ενώ το πλοίο διερχόνταν τα Στενά. 
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Τα συχνά δρομολόγια δείχνουν ότι η Ρωσία συνεχίζει απρόσκοπτα την στρατιωτική παρουσία της στην Συρία και δίνει πλέον βάρος στις χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού Στρατού βοηθώντας όποτε χρειάζεται με "χειρουργικά" πλήγματα στα μέτωπα των μαχών.   
Σύμφωνα με το matthewaid oι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία είναι πολύ πιο ικανές απ'οτι ένα μήνα πριν που ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε την μερική απόσυρσή τους.   
Το ρωσικό εκστρατευτικό σώμα είναι ισχυρότερο από ποτέ με λιγότερα μεν μαχητικά αλλά με περισσότερα επιθετικά ελικόπτερα που μπορούν να παράσχουν εγγύς υποστήριξη στον συριακό Στρατό.   
Μάλιστα δεν έχουν περιοριστεί καθόλου οι ανεφοδιασμοί κάτι που άλλωστε αποδεικνύουν και οι συχνές διελεύσεις των ρωσικών αποβατικών από τα Στενά ενώ συνεχίζονται οι συχνές πτήσεις ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών μέσω Ιράν και Ιράκ προς την βάση Hmeimim στην δυτική Συρία. Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εμπλέκονται πλέον σε μεαγάλους αριθμούς σε μάχες στο έδαφος ιδιαίτερα φάνηκε αυτό στην ανακατάληψη της Παλμύρας.   
Η ανακοίνωση της "μερικής απόσυρσης" ήταν μια τακτική κίνηση του προέδρου Β.Πούτιν για να "αποσυμπιέσει" τις πολιτικές πιέσεις από την Δύση. 
Tartışılan Rus gemisi boğazdan geçti


πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.