Γ.Βαρουφάκης: «Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η ίδια η Ευρώπη» [βίντεο]


"Η μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία είναι η ίδια η Ευρώπη" δηλώνει ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, σε νέο βίντεο-μήνυμα του που δημοσιεύει ο Business Insider.


"Η Ευρώπη εξάγει αποπληθωρισμό, εξάγει κρίσεις...Θα γίνουμε ό,τι ήταν η Κίνα πριν από 10 χρόνια, 20 φόρες πιο πολύ όμως, γιατί είμαστε πολύ μεγαλύτερη οικονομία από ότι ήταν η Κίνα πριν από 10 χρόνια" τονίζει o κ. Βαρουφάκης."Με άλλα λόγια θα πρέπει να πουλάμε, να πουλάμε και να πουλάμε στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά να μην αγοράζουμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό είναι μια εξαγωγική κρίση, εξαγωγή αποπληθωρισμού στον υπόλοιπο κόσμο. Αν το πετύχουμε τελικά αυτό, θα καταστρέψουμε τον υπόλοιπο πλανήτη. Εάν δεν πετύχουμε να το κάνουμε, τότε θα βρεθούμε σε οικονομική ανισορροπία", συνεχίζει ο πρώην υπουργός, ο οποίος συμμετέχει στην καμπάνια κατά του Brexit, και καταλήγει: "Aυτό που υποστηρίζω είναι ότι η Ευρώπη αποτελεί έναν υπαρκτό και σαφή κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία".
 
Δείτε το βίντεο εδώ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.