Η κυβέρνηση «χρυσώνει το χάπι» για τη φοροκαταιγίδα που έρχεται


Σαφή προσπάθεια να «χρυσώσει το χάπι» για τηνφοροκαταιγίδα που έρχεται, κάνει η κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσει όλα τα μέτρα.


Παράλληλα, υποστηρίζει ότι είναι κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ επιμένει για τα WikiLeaks, πανηγυρίζοντας πως «οι κοριοί δεν χαλάνε τη δουλειά».
Σε άτυπο σημείωμα του Μαξίμου αναφέρεται ότι από την διαπραγμάτευση «η χώρα κερδίζει σε ασφαλιστικό-φορολογικό». Και τούτο μόλις λίγες ώρες αφότου η Κριστίν Λαγκάρντ, από τη Νέα Υόρκη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα το οποίο πηγαίνει στα βράχια.
Η κυβέρνηση, εξαπολύει δε, νέα επίθεση κατά του ΔΝΤ. Οπως αναφέρει κυβέρνηση-θεσμοί είναι κοντά σε συμφωνία «και για τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων με διαφωνία να καταγράφεται έντονα από το ΔΝΤ ως προς το ύψος των επικουρικών συντάξεων».
Το Μαξίμου, υποστηρίζει, εξάλλου, ότι το ΔΝΤ την περίοδο 2010 – 2014 «έκανε ευνοϊκότερες εκτιμήσεις ακριβώς επειδή ήθελε να δικαιολογήσει την βιωσιμότητα του προγράμματος στο οποίο συμμετείχε. Από το 2015 [3ο πρόγραμμα] κάνει διαρκώς δυσμενέστερες προβλέψεις προφανώς για να δικαιολογήσει την απουσία του».
Στο άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του μεγάρου Μαξίμου, οι προβλέψεις είναι γενικά αισιόδοξες. Οπως αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται σύντομα. Υποστηρίζουν δε πως τα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει είναι 5,4 δισ. ευρώ ενώ κάνουν αντίστιξη με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το 2010 (σε διάστημα εξαετίας δηλαδή) τα οποία κοστολογούν με 62 δισ. Ευρώ.
Παράλληλα τονίζεται ότι δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα σημειώνοντας: «Ας φαντασιώνονται κάποιοι ότι «οι κοριοί χαλάνε τη δουλειά» ανεβάζοντας το «λογαριασμό στα 6,5 δισ. ευρώ». Το κόστος των μέτρων που μένει να εφαρμοστεί είναι 2,6 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει η συμφωνία».
Αναλυτικά το άτυπο σημείωμα του Μαξίμου:
1. Οι διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθούν σύντομα καθώς είναι κοινή η βούληση όλων των πλευρών να υπάρξει συμφωνία. Τα σενάρια των καθυστερήσεων φαίνεται να «καίγονται» καθώς τώρα όλοι συμφωνούν ότι μέχρι το Πάσχα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, ενώ το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα έχει ολοκληρωθεί και η επεξεργασία του κειμένου των θεσμών. Η κοινή βούληση για συμφωνία δεν αποκλείει και διαφοροποιήσεις όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε όλες τις διαπραγματεύσεις. Να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ, ως όφειλε, κατέθεσε και το δικό του κείμενο στο οποίο καταγράφονται κάποιες διαφοροποιήσεις του.
2. Η συμφωνία του Ιουλίου ήταν γνωστό από την αρχή ότι φέρνει μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας – μέχρι το τέλος του 2018. Θυμίζουμε ότι από το 2010 που ξεκίνησε η κρίση οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει μέτρα ύψους πάνω από 62 δισ. ευρώ. Και μίλαγαν για success story, ενώ σήμερα, με 5,4 δισ. ευρώ, καταστροφολογούν…


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.