Δήμαρχοι κεντρικής Μακεδονίας: «Μην μας φέρνετε άλλους πρόσφυγες»


Να σταματήσει η ροή των αλλοδαπών  στα κέντρα διαμονής  της ευρύτερης περιοχής, ζητούν με επιστολή τους οι δήμαρχοι Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Περιφερειακής Ένωσης (ΠΕΔΚΜ), καταθέτοντας αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να θέσουν κατ' ιδίαν το θέμα στην κρίση του. Η επιστολή εστάλη μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και κοινοποιήθηκε τόσο στο γραφείο του πρωθυπουργού, όσο και στους αρμόδιους υπουργούς.


Η ΠΕΔΚΜ ζητάει μεταξύ άλλων, να σταματήσει η είσοδος και εγκατάσταση αλλοδαπού πληθυσμού  στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία όπως αναφέρει, έχει ήδη συσσωρευθεί περισσότερο από το 60% του συνολικού αριθμού τους.
Ζητάει επιπλέον, να ενημερωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση για τον υπάρχοντα σχεδιασμό στην αντιμετώπιση των παρανόμων εισόδων, να υπάρξει δίκαιη, ισόρροπη και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των παράνομων μεταναστών  σε όλη την έκταση της χώρας, με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών, όπως σημειώνει. Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει την ανάγκη να λειτουργήσει έστω και ένας χώρος στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, σε ανακοίνωση του με αφορμή τις πληροφορίες για εγκατάσταση αλλοδαπών σε βιομηχανικά κτίρια της περιοχής του Καλοχωρίου και της Σίνδου, υπογραμμίζει:
«Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Όχι μόνο γιατί οι χώροι που επιλέγονται είναι ακατάλληλοι, μιας και δεν διαθέτουν βασικές υποδομές ενώ γειτνιάζουν με επαγγελματικούς χώρους. Αλλά κυρίως γιατί οι πληθυσμοί των αλλοδαπών που η κυβέρνηση έχει φέρει στο δήμο Δέλτα, είναι υπέρμετρα δυσανάλογοι με τον τοπικό πληθυσμό και σε καμία περίπτωση δεν πληρούται ο όρος της αναλογικής κατανομής».
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.