Αμερικανικό Πεντάγωνο: Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι - Αναφέρουν μαζικές μετακινήσεις μονάδων πυροβολικού

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ MANPADS ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η CIA ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ


Η Ρωσία μετακινεί μονάδες πυροβολικού στην βόρεια Συρία όπου μεγάλος αριθμός μονάδων του συριακού Στρατού βρίσκεται συγκεντρωμένος δημιουργώντας στις ΗΠΑ υποψίες ότι οι δύο σύμμαχοι ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο επικαλείται πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ το ίδιο αναφέρουν και οι Moscow Times. .Όπως αναφέρουν οι αμερικανικές υπηρεσίες οι πρόσφατες αυτές μετακινήσεις των ρωσικών δυνάμεων συνοδεύονται από αντίστοιχες μετακινήσεις μονάδων του ιρανικού Στρατού σε περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και κοντά στην γραμμή αντιπαράθεσης.
«Ο αμερικανικός σκεπτικισμός εστιάζεται ότι οι  μετακινήσεις των ρωσικών μονάδων (κυρίως πυροβολικού) και η προετοιμαζόμενη επίθεση μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ειρηνευτικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην Γενεύη μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των ομάδων των ανταρτών που εκπροσωπούνται σε αυτές», αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα. Στην πραγματικότητα βέβαια ο φόβος των ΗΠΑ δεν αφορά την κατάρρευση των συνομιλιών αλλά  τη συντριβή των ανταρτών που εξοπλίζονται από αυτές και την οριστική νίκη του Μπασάρ Αλ Άσσαντ.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στην κεντρική και βόρεια Συρία, τις τελευταίες ημέρες, με ένα από τους διαπραγματευτές των ομάδων των ανταρτών να δηλώνει πως η εκεχειρία, (που ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου) έχει τελειώσει πλέον.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις μετακινήσεις των ρωσικών δυνάμεων από την αρχή της εκεχειρίας κυρίως στο νότο όπου οι δυνάμεις του συριακού στρατού είχε εξαπολύσει επίθεση (δεν υπήρχε εκεχειρία με την ISIS) στην Παλμύρα και την Ταντμούρ.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αναλυτές ο ρωσικός Στρατός χειρίζεται ο ίδιος τα συστήματα πυροβολικού με «καταστρεπτικά αποτελέσματα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ήδη από το 2015.
Πριν όμως από δύο εβδομάδες οι αμερικανικές υπηρεσίες αναγνώρισης και πληροφοριών άρχισαν να διαπιστώνουν μια σταδιακή αναδιάταξη των μονάδων αυτών βόρεια αυτή τη φορά κοντά στο Χαλέπι, και στην επαρχία της Λαττάκεια όπου παρατηρούνται οι συγκεντρώσεις των κυβερνητικών μονάδων.
Πηγή από το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε στην WSJ πως «οι κινήσεις του ρωσικού πυροβολικού έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες ημέρες, δείγμα ότι η Μόσχα ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας επίθεση».
Μάλιστα οι αμερικανικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι έχουν ενδείξεις ότι πολλά από αυτά συστήματα πυροβολικού του ρωσικού Στρατού έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε μάχες εναντίον της al-Nusra. (¨Όπως και η ISIS έτσι και η al-Nusra είχαν δηλώσεις ότι δεν δεσμεύονταν από την εκεχειρία).
Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι και η ρωσική Αεροπορία έχει εντείνει τις επιθέσεις της. Σύμφωνα με αυτές πραγματοποιούνται τουλάχιστον 12 επιθέσεις την ημέρα, λιγότερες πάντως σε σχέση με τις 100 ημερησίως πριν την αποχώρηση των ρωσικών βομβαρδιστικών.  
Πάντως η CIA εξετάζει το ενδεχόμενο της προμήθειας στους «μετριοπαθείς» αντάρτες συστημάτων αντι-πυροβολικού και φορητών αντιαεροπορικών βλημάτων σε περίπτωση που οι συνομιλίες στην Γενεύη καταρρεύσουν εντελώς.


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.