Ο Βρετανός ΥΠΕΞ «απέρριψε» πρόταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Συρία ως να είναι δική του χώρα…


Σε μια νέα επίδειξη θράσους προχώρησε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ. Μετά τις δηλώσεις του ότι «ο Πούτιν είναι σαν ένας άνδρας που δέρνει τη γυναίκα του», τώρα ο ίδιος θρασύς υπουργός έρχεται να υπαγορεύσει το τι θα γίνει εντός της Συρίας ως αυτή η χώρα να του ανήκει.


Έτσι ο Φίλιπ Χάμοντ απέρριψε(!) την πρόταση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ για σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού που θα περιλαμβάνει πρόσωπα από την αντιπολίτευση, ανεξάρτητους και προσκείμενους στο συριακό καθεστώς.
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ αντέδρασε στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Άσσαντ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, κατά την οποία ο Σύρος πρόεδρος τόνισε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αυτή η κυβέρνηση θα συντάξει νέο Σύνταγμα και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, υποστήριξε.
Κατά την άποψη του Σύρου προέδρου «είναι λογικό να αντιπροσωπεύονται οι ανεξάρτητες δυνάμεις, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και εκείνες που είναι πιστές στην κυβέρνηση».Αυτά βέβαια τα είπε ο Άσσαντ ο οποίος τυγχάνει… να είναι πρόεδρος της Συρίας και Σύρος στην υπηκοότητα. Ο Βρετανός ΥΠΕΞ από πού απορρίπτει προτάσεις του Άσσαντ και με τι δικαιοδοσία, είναι το κρίσιμο ερώτημα.
«Με τις προτάσεις του για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο Μπασάρ αλ Άσαντ εννοεί να τοποθετήσει ένα ή δύο επιλεγμένα μέλη της αντιπολίτευσης, φιλικά προσκείμενα στο καθεστώς, σε κυβερνητικές θέσεις ήσσονος ευθύνης» επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο Χάμοντ στην Βηρυτό. «Αυτό δεν αρκεί», πρόσθεσε.
Όπως σημείωσε ο θρασύς επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, θα πρέπει να υπάρξει «αλλαγή κατεύθυνσης» στη Συρία.
Γιατί; Γιατί έτσι θέλει προφανώς. Και έτσι ο Βρετανός θέλει να απαγορεύσει τις εξελίξεις, τις πολιτικές εξελίξεις σε ένα άλλο ανεξάρτητο κράτος.  
«Θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί όλους τους πολίτες, όλες τις κοινότητες, όλες τις θρησκείες της Συρίας, θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση της οποίας – τουλάχιστον όχι στο μέλλον – δεν θα ηγείται ο Μπασάρ αλ Άσαντ», τόνισε.
Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αναμένεται να ξεκινήσει στη Γενεύη στις 11 Απριλίου.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.