ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! Για αυτόν τον λόγο ίσως δε θα έρθει ο Πούτιν στο Άγιον Όρος! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην έρθει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Άγιον Όρος καθώς φαίνεται πως έχει ξεσπάσει έντονη διαμάχη μεταξύ Αγίου Όρους και της Ρωσίας για ένα μετόχι το οποίο βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Είναι μία από τις πιο φημισμένες εκκλησίες της Μόσχας, καθώς βρίσκεται και πάνω στην Κόκκινη Πλατεία.
Υπάρχουν λοιπόν ανησυχίες πως θα αναβληθεί εν τέλει η επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλου, αλλά και του Πούτιν. Και οι δύο άνδρες θα έφθαναν στο Άγιον Όρος στις 27 Μαΐου, ενώ ο Πατριάρχης Κύριλλος είχε εκφράσει την επιθυμία του να συλλειτουργήσει μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος αρνήθηκε. Πηγές αναφέρουν πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ήθελε να νομιμοποιήσει τη ρωσική πρωτοβουλία.
Το κλίμα μεταξύ του Αγίου Όρους και της Ρωσία δυναμιτίστηκε όταν έφθασαν στην χερσόνησο του Άθω δέκα μέλη των αρχών ασφαλείας της Ρωσίας. Τα μέλη αυτά συνομίλησαν εκτενώς με μέλη της Ιεράς Επιστασίας, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα μέλη ασφαλείας διερεύνησαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα, αλλά και τα θέματα ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν. Παρ' όλα αυτά δεν διευκρίνισαν αν θα έρθει τελικά ο Ρώσος πρόεδρος στο Άγιον Όρος.
Όπως ήταν φυσικό, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων έλαβαν χώρα κάποια σχόλια για το μετόχι στην Κόκκινη Πλατεια, το οποίο άνηκε κάποτε στη Μονή των Ιβήρων. Το χρυσόβουλο που σας επισυνάπτουμε επιβεβαιώνει την ανωτέρω αναφορά.
Το μετόχι αυτό ήταν δωρεά του τσάρου, η οποία έγινε το 1660. Ο τσάρος θέλησε να ευχαριστήσει την Ιερά Μονή των Ιβήρων για την αποστολή ενός αντιγράφου της Παναγίας της Πορταΐτισας στη Ρωσία. Παρ' όλα αυτά, το καθεστώς Στάλιν δήμευσε το 1930 την εκκλησία. Από τότε λοιπόν το μετόχι δεν έχει ξαναπεράσει στα χέρια της Ιεράς Μονής.
Πάντως υπάρχουν λίγες φήμες, οι οποίες αναφέρουν πως ο διάλογος ολοκληρώθηκε, δίχως όμως να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό στη Μόσχα. Αντιθέτως, στο Άγιον Όρος οι εκδηλώσεις θα περιοριστούν στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα και θα κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.  


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.