Τι θα ζητήσει η Ελλάδα στη σύνοδο του ΔΝΤ

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΧΡΕΟΥΣ


H Ελλάδα επιδιώκει τη μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά για τα δάνεια του επίσημου τομέα (από την ΕΕ), ώστε το χρέος της να γίνει ευκολότερα διαχειρίσιμο, καθώς και οροφή 15% του ΑΕΠ στις ετήσιες πληρωμές εξυπηρέτησης του χρέους της, σύμφωνα με το Reuters, που αναφέρεται στα αιτήματα που θα διατυπώσει η ελληνική κυβέρνηση στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 15-17 Απριλίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πορεία της αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος καθώς και το ζήτημα του χρέους.Στην ανώτατη οροφή 15% του ΑΕΠ, η Ελλάδα επιθυμεί να συμπεριλαμβάνονται τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου που ανέρχονται σε περίπου 7% του ΑΕΠ ώστε το υπόλοιπο 8% να καταβάλλεται για αποπληρωμές ομολόγων, δανείων και τόκων, είπαν πηγές με γνώση των ελληνικών θέσεων.
«Με αυτόν το τρόπο θα κλειδώσουν το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους για τα επόμενα έτη δίνοντας στους επενδυτές μια καθαρή εικόνα», είπε στο Reuters πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Θα λειτουργήσει σαν εγγύηση ότι η Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της σχετικά άνετα».
Το χρέος της χώρας αναμένεται να ανέλθει στο 174,4% του ΑΕΠ ή 337,6 δισ. ευρώ φέτος. Η ελάφρυνση του χρέους είναι βασική απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Η αποπληρωμή χρέους, ομολόγων και τόκων δεν ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ τα αμέσως επόμενα έτη, ωστόσο, το 2022 και 2023 σχεδόν διπλασιάζεται και φθάνει στο 15%, χωρίς να υπολογίζονται τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί μια γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προϋπόθεση για να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα διάσωσης, σημειώνει το Reuters. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε στο Reuters την Τρίτη ότι δεν βλέπει την ανάγκη για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην παρούσα φάση.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.