ΒΟΜΒΑ! Για αυτό θα γίνει ο πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας...!


Όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, εδώ και αρκετούς μήνες, το κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ψυχροπολεμικό, ενώ υπάρχουν φόβοι πως σύντομα οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν σε πόλεμο, λόγω των διαρκών προκλήσεων από τους Τούρκους.Η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά πως η Μεσόγειος έχει πολύ σημαντικό ρόλο για την προώθηση των συμφερόντων τους. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε το ΝΑΤΟ έφθασε στις ελληνικές θάλασσες. Οι Ρώσοι πλέον αναζητούν σταθερή και ασφαλή πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά η Συρία πλέον δε μπορεί να τους παρέχει ασφάλεια. Οι νατοϊκές δυνάμεις το έχουν αντιληφθεί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν το ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα.
Ένα από τα βασικότερα ορμητήρια των Ρώσων είναι η χερσόνησος της Κριμαίας, η οποία τους παρέχει άμεση πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Από εκεί χρησιμοποιούν τα Δαρδανέλια, δηλαδή τα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να φθάσουν στη Μεσόγειο. 


Για αυτό και οι συνεχείς διελεύσεις των Ρώσων έχουν χαρακτηριστεί ως χαστούκι στην Τουρκία. Τα Στενά διέπονται από τη Σύμβαση του Montreux, η οποία στην ουσία καθορίζει τη διέλευση των πλοίων από την περιοχή.
Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να τηρεί τα συμφωνηθέντα και αναγκάζονται να παραμένουν παρατηρητές στη ρωσική επέλαση. Μάλιστα, οι Ρώσοι έχουν κάθε δικαίωμα να παραμένουν οπλισμένοι πάνω στα πλοία τους, τρομοκρατώντας έτσι ακόμη περισσότερο τους Τούρκους.
Η Τουρκία λοιπόν κάποτε θα σπάσει. Πόσες φορές θα αντέξουν το χλευασμό των Ρώσων, οι οποίοι στοχεύουν με τα όπλα τους την Πόλη καθώς διέρχονται από τα Στενά. Όσο οι Ρώσοι δεν πατούν την σκανδάλη είναι νόμιμοι και οι Τούρκοι σιγοβράζουν. 
Οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας έχουν προκαλέσει όλα αυτά τα προβλήματα μεταξύ των δύο πλευρών και η Ρωσία φαίνεται πως θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη συνθήκη, προκειμένου να δοθεί η αφορμή για το πολεμικό σφυροκόπημα της χώρας από τους Ρώσους.

πηγη


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.