Πρωτοφανές: Μετά τον "αποκεφαλισμό" Παπαμιμίκου διεγράφη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Β.Γεωργιάδης από τη ΝΔ

"ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ" ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΑΜΙΓΩΣ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ" ΚΟΜΜΑ

Η πρώτη μεγάλη εσωκομματική κρίση στη ΝΔ μετά την εκλογή Μητσοτάκη είναι γεγονός: Mετά την εξώθηση σε παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου ανακοινώθηκε και η διαγραφή (!) από τη ΝΔ του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριακου Μητσοτάκη!
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
 
«Με εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα».
 
Η κίνηση είναι πρωτοφανής (πρώτη φορά στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία ο εκλεγμένος πρόεδρός της από μέλος του κόμματος) έγινε στο πλαίσιο της εκκαθάρισης που έχει ξεκινήσει ο Κ.Μητοστάκης, ο οποίος επιχειρεί να δώσει πλήρως κεντρώα μορφή στο κόμμα, εκδιώκοντας όλους τους "καραμανλικούς" προκειμένου να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.
 
Διαβάστε την δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ανακοίνωσε ουσιαστικά την διάλυση της "καραμανλικής" ΟΝΝΕΔ.
 
"Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.
 
Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
 
Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.
 
Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.
 
Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.
 
Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.
 
Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.
 
Ανοιχτή σε όλους τους νέους.
 
Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.
 
Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας".  
 
Η εκλογή των 400 αντιπροσώπων από την ΟΝΝΕΔ για το συνέδριο του κόμματος που ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ η ηγεσία της, καταγγέλθηκε αμέσως από τους "μητσοτακικούς" ως "αντικανονική". Από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος λένε ότι οι εκλογές ήταν εικονικές και αποτέλεσμα παρασκηνιακών διεργασιών μεταξύ των ΟΝΝΕΔιτών. 
 
Ως υπεύθυνος κατονομάστηκε από τους κύκλους του προέδρου του κόμματος ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος και ως άνθρωπός του ο Β.Γεωργιάδης... Και οι δύο "καραμανλικοί",...
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.