Έκρυθμη η κατάσταση στην "προσφυγούπολη" της Ειδομένης: Οι κάτοικοι αγοράζουν όπλα για την προστασία τους

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

του Γιάννη Πετρίδη
Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην Ειδομένη και σε όλο τον δήμο Παιονίας του νομού Κιλκίς όπου υπάρχουν πάνω από 14.000 πρόσφυγες (Ειδομένη, Νέα Καβάλα) από τους άνω των 50.000 που βρίσκονται στην Ελλάδα αν και πολλές πηγές αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός είναι διπλάσιος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του δήμου να σπεύδουν να αγοράσουν οπλισμό για την προστασία τους.
 

Τουλάχιστον έτσι αναφέρει ο δήμαρχος Παιονίας – όπου υπάγεται η κοινότητα Ειδομένης – Χρήστος Γκουντενούδης.
 
Όπως δήλωσε υπάρχει φόβος για ταραχές, οι κάτοικοι εξεγείρονται και στους πρόσφυγες τελειώνουν τα χρήματα έτσι πολλοί εκ των κατοίκων αγοράζουν όπλα, και όχι μόνο από την περιοχή γύρω από τον καταυλισμό αλλά και σε πιο μακρινές περιοχές, για την προστασία τους..
 
Έκδηλη είναι και η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ενώ μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν ελεύθερα, τώρα πολλοί γονείς κάνουν τις μετακινήσεις των παιδιών τους με αυτοκίνητα για «παν ενδεχόμενο»
 
Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κάποιοι πρόσφυγες-λαθρομετανάστες από τον καταυλισμό έχουν στήσει και οίκο ανοχής για τους πρόσφυγες. Είναι κάτι που ακόμα δεν έχει απαντηθεί και διερευνάται.
 
Υπάρχουν επιτήδειοι ανάμεσά τους που παίρνουν τα τρόφιμα που τους διανέμουν δωρεάν ο δήμος και οι ΜΚΟ και τα... πουλάνε σε άλλους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες κάτι που επιβεβαιώνεται ακι από τον δήμαρχο.
 
Στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προστίθενται και οι συμπεριφορές πολλών εθελοντών ιδίως των λεγόμενων «αλληλέγγυων». Σε κεντρική πλατεία στο Πολύκαστρο, «συνελήφθησαν» επ'αυτοφόρω δύο «αλληλέγγυοι» από την Ιταλία σε... συνεύρεση!
 
Ένταση επικράτησε και σήμερα το μεσημέρι στην Ειδομένη, όπου οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν μία ακόμα συγκέντρωση με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων.
 
Οι πρόσφυγες αφού πέρασαν από τα αφύλακτα σήμεία της περίφραξης έφθασαν στις ράγες και απέκλεισαν εκ νέου την σιδοδρομική γραμμή. 
 
Οι πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στον φράχτη στην ουδέτερη ζώνη, φωνάζουν συνθήματα για να ανοίξουν τα σύνορα απέναντι στους αστυνομικούς των Σκοπίων.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.