Ο «Πλανήτης 9» θα συγκρουστεί αυτόν τον μήνα με τη Γη (vid)


Το 2014 ερευνητές ανέφεραν για πρώτη φορά ότι ίσως υπάρχει ένας 9ος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα. Τον Ιανουάριο του 2014 η υπόθεση επιβεβαιώθηκε από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech).


Ο Πλανήτης 9 (γνωστός και ως Χ) είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και μια πλήρης περιστροφή γύρω από τον Ήλιο, έχει διάρκεια από 10.000 ως 20.000 χρόνια.
Ο Πλανήτης 9 κινείται σε τροχιά πέρα από τον Ποσειδώνα και εκτιμάται πως έχει περίπου 5.000 φορές τη μάζα του Πλούτωνα (ο οποίος υποβιβάστηκε σε νάνο και φέρει την ταπεινή ονομασία «αστεροειδής 134340»). Επίσης,, περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.
Τώρα, αυτός ο μακρινός πλανήτης απειλεί την ανθρωπότητα με εξαφάνιση. 
Σύμφωνα με τον Daniel Whitmire, διαπρεπή ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα και νυν καθηγητής στο τμήμα μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Άρκανσας, ο 9 πλησιάζει προς τη Γη και δεν αποκλείεται να τη χτυπήσει μέσα στον Απρίλιο!
Μάλιστα, εξαιτίας της κίνησης του Ήλιου, ήδη έχει προκληθεί βροχή από κομήτες που βρίσκονται σε τροχιά προς τον πλανήτη μας. Αυτοί, όπως δήλωσε στην MailOnLine, θα σπάσουν σε κομμάτια και θα χτυπήσουν τη Γη, καταστρέφοντας κάθε ίχνος ζωής, όπως έγινε πριν δισεκατομμύρια χρόνια με τους δεινόσαυρους.
Ο συνταξιούχος σήμερα καθηγητής αστροφυσικής Dr Whitmire είχε δημοσιεύσει την πρώτη του έρευνα για τη σχέση μεταξύ του Planet X και μαζικών καταστροφών στο περιοδικό Nature το 1985, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.
 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.