Αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24% - Ποια προϊόντα θα ακριβύνουν

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ

Στην αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%  φαίνεται ότι καταλήγουν κυβέρνηση και δανειστές για την άντληση πρόσθετων δημόσιων εσόδων που θα βοηθήσουν να κλείσει το δημοσιονομικό κενό της επόμενης διετίας.


Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει για αύξηση στο 24% από 23% του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ προσδοκώντας σε έσοδα 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου με στόχο να κλείσει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού ύψους 1% για το 2017-2018, να καλυφθεί το κενό από την εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από το ΦΠΑ και για να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Αν το σχέδιο εφαρμοστεί τότε θα υπάρξει αύξηση σε:

- Τυποποιημένα είδη διατροφής όπως μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές κ.ά.

- αναψυκτικά και χυμούς

- ταβέρνες και εστιατόρια και catering

- εισιτήρια ΜΜΜ και κόμιστρα ταξί

- επισκεύη και συντήρηση παλαιών κατοικιών
Θα πλήξει βεβαίως και τον ελληνικό τουρισμό που αναμένει νέο ρεκόρ επίσκεψης ξένων στη χώρα μας.
Στους συντελεστές 13% και 6% υπάγονται:
• 13%: ξενοδοχεία, ενέργεια, ύδρευση και ορισμένα τρόφιμα.
• 6%: για φάρμακα, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου.
Να σημειωθεί ότι τον προσεχή Ιούλιο θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα αυξήσεων στα νησιά της χώρας μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος (μειωμένοι συντελεστές κατά 30% συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα) που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.