Έρευνα: Το πρόγραμμα «Tweet2Quit» βοήθησε στη διακοπή του καπνίσματος


Τα social media μπορεί να έχουν κατηγορηθεί για πολλά, αλλά σύμφωνα με μία έρευνα το Twitter μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή του καπνίσματος. Μελέτη που έγινε απέδειξε ότι ένα πρόγραμμα παρέμβασης με βάση το Twitter μπορεί να είναι διπλά πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους που ακολουθούν όσοι προσπαθούν να «κόψουν» το τσιγάρο. 


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ιρβάιν και το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ προσπάθησαν να εξετάσουν πόσο η αλληλεπίδραση των social media επηρεάζει τους ανθρώπους που προσπαθούν να διακόψουν το κάπνισμα και να τους εμποδίσει να «ξανακυλίσουν».
Τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι το 40% εκείνων που χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα, με τίτλο, Tweet2Quit, ανέφεραν παρατεταμένη διακοπή σε περίοδο 60 ημερών, σε σύγκριση με το 20% που δήλωσαν το ίδιο ανάμεσα σε εκείνους που 
ακολουθούσαν παραδοσιακές μεθόδους.Το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί μικρές ομάδες υποστήριξης με «βάση» το Twitter, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν καθημερινά μηνύματα που τους ενθαρρύνουν να μετάσχουν στη διαδικτυακή συζήτηση, με θέμα για παράδειγμα «Τι θα κάνεις όταν νιώσεις την επιθυμία να καπνίσεις;».
Τα αποτελέσματα, υποστηρίζουν οι ερευνητές, επιβεβαιώσουν ότι τα δίκτυα υποστήριξης προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια διακοπής.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.