Αστρονόμος Siegler: "Ίσως η ανθρωπότητα αναγκαστεί μια μέρα να αποχαιρετήσει τη Σελήνη"


Ίσως η ανθρωπότητα αναγκαστεί μία μέρα να αποχαιρετήσει την Σελήνη, υποστηρίζει αστρονόμος, τονίζοντας ότι ο δορυφόρος της Γης απομακρύνεται σιγά-σιγά από αυτή.Όπως σημειώνει στην Mirror ο Matt Siegler, η Σελήνη ξεφεύγει μέρα με την μέρα από την βαρυντική έλξη της Γης, πράγμα που σημαίνει πως κάποια στιγμή ο δεσμός των δύο σωμάτων θα κοπεί με την Σελήνη να χάνεται στο διάστημα.
Η έρευνα του αστροφυσικού που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Nature διαπιστώνει ότι οι πόλοι στο Φεγγάρι τα τελευταία τρία δισ. χρόνια έχουν μετακινηθεί κατά 200 χλμ.Σύμφωνα με τον επιστήμονα η Γη δεν διατρέχει κίνδυνο σύγκρουσης με την Σελήνη, αλλά να απομακρυνθεί σε τέτοιο σημείο από την Γη που να πάψει να υπάρχει βαρυντική έλξη των δύο.
Το Φεγγάρι απομακρύνεται από την Γη κατά 3 εκατ. κάθε χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η ανθρωπότητα θα βλέπει την Σελήνη στον ουρανό για τα επόμενα μερικά δισ. χρόνια.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.