Συγχωνεύονται οι εταιρείες Deutsche Boerse και London Stock Exchange


Με κοινή ανακοίνωση τους η Deutsche Boerse AG και η London Stock Exchange Group Plc (LSEG) επισημοποίησαν μια συμφωνία συγχώνευσης των δυο εταιρειών που στοχεύει μεταξύ άλλων σε μείωση του κόστους λειτουργίας τους κατά 450 εκατ. ευρώ ετησίως.Οι μετοχές του νέου σχήματος θα κατανεμηθούν κατά 54,4% στους μετόχους της Deutsche Boerse, ενώ οι μέτοχοι της LSE θα λάβουν 45,6%.
Ο τωρινός πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας, Ντόναλντ Μπράιντον θα είναι ο Πρόεδρος στο νέο σχήμα, ενώ ο επικεφαλής της Deutsche Boerse, Κάρστεν Κένγκετερ θα γίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος,
Η νέα εταιρία θα έχει την έδρα της στο Λονδίνο, ενώ ισόποση θα είναι η συμμετοχή των Βρετανών και το Γερμανών στο νέο ΔΣ.
Εκτός του δείκτη FTSE-100, η μετοχή της νέας εταιρίας θα εισαχθεί και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
Η αξία της νέας εταιρίας αποτιμάται στα 25 δις ευρώ, ενώ η συμφωνία οδήγησε την Intercontinental Exchange, που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, να ανακοινώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει και αυτή προσφορά.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.