Α.Τσίπρας κατά Ν.Τουσκ: ''Να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις των Ευρωπαίων''


Η «διαμάχη» έγινε στο Twitter, μετά από αναρτήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος ουσιαστικά ευχαρίστησε τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορά τους, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού.


Λίγες ώρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε μέσω Twitter, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μονομερείς ενέργειες και κάλεσε τον Τουσκ να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην εφαρμογή των κοινών αποφάσεων.
O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η ΕΕ δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. Περιμένουμε ο κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν», έγραψε ο πρωθυπουργός σε τέσσερις διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter.
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τουσκ είχε γράψει στον δικό του λογαριασμό: «Οι παράτυπες ροές μεταναστών κατά μήκος της βαλκανικής οδού τερματίστηκαν. Δεν είναι θέμα μονομερών ενεργειών αλλά κοινής απόφασης της ΕΕ των 28. Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.