Σκληρό μήνυμα Ιερώνυμου: "Η ΕΕ δεν έχει πλέον ως βάση την αλληλεγγύη και την χριστιανοσύνη"


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον βάση τις αρχές της αλληλεγγύης, της χριστιανοσύνης και της συμπαραστάσεως, αλλά έχει μετακινηθεί σε μια ατμόσφαιρα οικονομικής εκμεταλλεύσεως και συμφερόντων».


Τα παραπάνω υπογράμμισε την Πέμπτη από τα Τρίκαλα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την προσφυγική κρίση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο κ. Ιερώνυμος παρατήρησε συμπερασματικά ότι «επομένως, το τέλος αυτής της καταστάσεως θα είναι πολύ γρήγορο», ενώ μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «η Εκκλησία έχει ξεκάθαρο στόχο και την πορεία της μέσα στη ζωή».


«Στόχος της ήταν και είναι πάντα ο άνθρωπος», ενώ «ως προς την Ευρώπη, σε αυτά τα φαινόμενα της Ειδομένης που είδαμε, η Ευρώπη έδειξε τον πολιτισμό της. Από τη μια πλευρά, είδαμε μια οικογένεια φτωχή να παίρνει τους ξένους στο σπίτι της και να τους ταΐζει. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτισμένοι, οι οποίοι ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από την πατρίδα τους, βάζουν φράγματα για να μην πάνε στις περιοχές τους».
Η επίσκεψη του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας στα Τρίκαλα έγινε ανήμερα της εορτής του Οσίου Αλεξίου, προκειμένου να ευχηθεί στον μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Αλέξιο για τα ονομαστήριά του «έτη πολλά, με υγεία και δύναμη». 

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.