Σύνοδος Κορυφής: Σκληρή αντίδραση Αναστασιάδη για τις απαιτήσεις των Τούρκων


  
Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε σαφή την θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι τα πέντε κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση «θα μπορούν να ανοίξουν μόνο, εάν η Άγκυρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε για το θέμα αυτό επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, την καγκελάριο της Γερμανίας, τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και πολλούς άλλους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Τουρκία ενημέρωσε την Ολλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για συγκεκριμένες απαιτήσεις για να συνεργαστεί στο θέμα του μεταναστευτικού και για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας, το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί.
Ανάμεσα στις απαιτήσεις της Τουρκίας, πρόσθεσε, είναι και το άμεσο ξεπάγωμα πέντε κεφαλαίων της ενταξιακής της πορείας, τα οποία ως γνωστόν, έχουν ήδη παγώσει με απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εκτιμήσεις του σε ό,τι αφορά την κατάληξη των διαβουλεύσεων, ο Κύπριος εκπρόσωπος απάντησε: «Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα συγκεκριμένα κεφάλαια είναι ξεκάθαρη και έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα κράτη μέλη.
Επίσης, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η θέση της Λευκωσίας στηρίζεται, όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, «από αρκετούς εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί, αν θέλετε, τον ρόλο που διαδραματίζει στην ανθρωπιστική κρίση για να παίρνει ανταλλάγματα στην ενταξιακή της πορεία».


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.