Η Τουρκία μάς σέρνει στον όλεθρο: Το ΝΑΤΟ συμφώνησε στο τουρκικό αίτημα για εμπλοκή στην Συρία!

ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ CIA-MIT ΣΤΑ ΣΥΡΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ 


του Βασίλη Καπούλα
Η Τουρκία πραγματοποιεί σταδιακά τον αρχικό της σκοπό να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στην Συρία ενώ η Washington Post  αποκαλύπτει πως έχει συσταθεί κιόλας κοινό επιχειρησιακό κέντρο ΜΙΤ-CIA στα συροτουρκικά σύνορα με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να επισκέπτεται την Ουάσιγκτον για επαφές με τον Μ.Ομπάμα με "μενού" την εισβολή στην Συρία.
 

Τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως το ΝΑΤΟ στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις και θα ενισχύσει ιδιαίτερα την "επιτήρηση" ώστε να προστατεύσει το μέλος του, την Τουρκία, από πιθανές απειλές που προέρχονται από την Συρία ενώ μόλις καταρρεύσουν οι συνομιλίες θα τεθεί σε εφαρμογή το "plan B".
 
"Συμφωνήσαμε με την Τουρκία από τις 11 Φεβρουαρίου να εντατικοποιήσουμε, να αυξήσουμε την επιτήρηση των συνόρων μεταξύ Τουρκίας-Συρίας (με πρόσχημα το προσφυγικό...) και γι' αυτό επιταχύνουμε τις διαδικασίες με την Τουρκία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντεμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ζ.Κ.Γιούνγκερ στις Βρυξέλλες.
 
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι "Η Τουρκία είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ που έχει επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση στην Συρία, το ΝΑΤΟ στέλνει δυνάμεις για να καθησυχάσει την Τουρκία όπως μαχητικά, ναυτική παρουσία και α/α συστήματα Patriot. ενώ έχουν σταλεί και άλλα μέσα επιτήρησης των συροτουρκικών συνόρων".
 
Τα σχόλια του έρχονται μερικές ημέρες αφού ο Α.Νταβούτογλου επισκέφτηκε το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 7 Μαρτίου και είχε δηλώσει ότι "θέλει αυξημένη υποστήριξη από το ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Συρία".
 
"Θέλουμε να δούμε μια πιο ορατή παρουσία του ΝΑΤΟ στα σύνορά μας, γεγονός που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όποιον θέλει να δοκιμάσει την ικανότητα του ΝΑΤΟ" είχε πει ο Α.Νταβούτογλου.
 
"Αυξήσαμε τον αριθμό των πλοίων στο Αιγαίο, θα συνδράμουν περισσότερα πλοία τις επόμενες ημέρες όπως και ελικόπτερα ενώ θα κινηθούμε νότια της Λέσβου. Η Βρετανία θα στείλει αποβατικά ενώ θα συνδράμουν και άλλα πλοία από Καναδά, Γερμανία, Ελλάδα, Τουρκία".
 
Ο Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Χ.Ακάρ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Γερμανία για να συζητήσει με τον ομόλογό του Volker Wieker την βαθιά στρατιωτική συνεργασία, την ίδια στιγμή που η Α.Μέρκελ υποστηρίζει την δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στην Β.Συρία.
 
Ο Hulusi Akar είχε συναντήσεις με την Γερμανίδα ΥΠΑΜ Ursula von der Leyen  και τον Γερμανό ομόλογό του Volker Wieker.
 
Tαυτόχρονα, ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον για την Σύνοδο Πυρηνικής Ασφάλειας στα τέλη Μαρτίου όπου θα δώσει ομιλία για την δημιουργία "ζώνης απαγόρευσης πτήσεων" στην Β.Συρία!
 
Τουρκικές πηγές αναφέρουν πως θα συναντηθεί με τον Μ.Ομπάμα και με "γεράκια" της Ουάσιγκτον που είναι υπέρ των θέσεών του για να τεθεί προς εφαρμογή το τελικό σχέδιο εισβολής στην Συρία...

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.