Δημοσκόπηση: Προσφυγικό και ασφαλιστικό οδηγούν σε κατρακύλα τα ποσοστά της κυβέρνησης

3,8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας καταγράφει την κατρακύλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία απολαμβάνει ποσοστά αποδοχής της τάξης του 17,3% έχοντας προφανώς απογοητεύσει τις προσδοκίες των πολιτών και βρίσκεται πλέον σχεδόν 4 μονάδες πίσω από την ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.Μέχρι σήμερα κανένα κυβερνητικό σχήμα επί μνημονιακής εποχής δεν κατέγραψε τόσο χαμηλό ποσοστό στην πρόθεση ψήφου. Προκύπτουν όμως και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. Το Ποτάμι με 1,8% έχει πλέον "στερέψει" και δεν μπαίνει (δημοσκοπικά) στην Βουλή, ποπυ σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να ενταχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά στις επόμενες εκλογές και κατόπιν της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων θα "εξαερώνονταν".
Παρόμοιο πρόβλημα έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με το ισχνό 3,6% . Ακόμα κα με αναγωγή επί των αναποφάσιστων δεν αναμένεται κάποια σημαντική μεταβολή προς το καλύτερο για τα δύο κόμματα. Όποιος μπει στο κυβερνητικό σχήμα θα έχει σοβαρά προβλήματα πολιτικής επιβίωσης, ειδικά αν πρέπει να εφαρμόσει μια ατζέντα που ως επί το πλείστον έχει δημιουργηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ (εάν δεχτούμε τελικά ότι το κάθε κόμμα έχει την ευχέρεια να εφαρμόσει το Μνημόνιο με τον δικό του τρόπο, κάτι που δεν έχει φανεί μέχρι τώρα)

Στο ερώτημα εάν οι πολίτες θα επιθυμούσαν τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή καταγράφεται μια καταφατική απάντηση από το 38% των πολιτών ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Συνεπώς η κυβέρνηση με το σημερινό της σχήμα δεν τυγχάνει πλέον της ευρείας αποδοχής που τύγχανε στο παρελθόν και σίγουρα έπαιξε ρόλο εκτός από την άσχημη οικονομική κατάσταση και τα νέα βαρύτατα μνημονιακά μέτρα και η ανησυχία των πολιτών για το προσφυγικό.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο και πως να μην το θεωρούν αυτό όταν οι δανειστές ζητούν πάλι νέους φόρους και έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα 45.000 αλλοδαποί με προέλευση από την Συρία το Ιράκ και χώρες της Β.Αφρικής.
Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5%. 
Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.