Σε "ναυάγιο" που "μολύνει" τα εθνικά μας συμφέροντα εξελίσσεται η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του Γιάννη Πετρίδη
Σε ένα μεγάλο επιχειρησιακό "ναυάγιο" εξελίσσεται προσπάθεια του ΝΑΤΟ να αποτρέψει τις προσυγικές και λαθρομεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο.Ενα "ναυάγιο" το οποίο όμως έχει "μολύνει" ήδη με περαιτέρω τουρκικές διεκδικήσεις και έχει χρησιμοποιηθεί για να γίνουν ευρύτερα γνωστές αυτές οι διεκδικήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Αλλωστε το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν το ένα από τα δύο κράτη (το δεύτερο ήταν η Γερμανία) που είχαν την έμπνευση να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην επιχείρηση, τα λέει όλα.

Από την αρχή η Τουρκία κατηύθυνε την ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση κατά βάση στην Λέσβο, με αποτέλεσμα οι καλά ενημερωμένοι διακινητές, να μεταφέρουν εγκαίρως τις ροές νοτιότερα και να "πνιγούν" Χίοςκαι Σάμος, όπως και τα Δωδεκάνησα μέχρι το Καστελόριζο.
Το κυριότερο: Οι ροές είναι αυξημένες κατά 20%! Και αυτά που λένε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας περί μείωσης κατά 50% είναι-επιεικώς-ανακριβή.
Τα πλοία του ΝΑΤΟ που υπάρχουν σήμερα στο Αιγαίο, δεν μπορούν στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν ο,τιδήποτε για τον απλούστατο λόγο ότι το επιχειρησιακό πλαίσιο είναι λάθος δομημένο.
Μια φρεγάτα ειδοποιεί ότι είδε π.χ. δέκα βάρκες να πλέουν προς τα ελληνικά νησιά και μέχρι να ενημερώσει, οι βάρκες έχουν ήδη φτάσει όχι στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά στην ακτή του νησιού!.
Οι διακινητές εκπέμπουν μαζικά 30-50 βάρκες και καμία δεν μπορεί να αναχαιτιστεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αφού δεν υπάρχει και καμία προθυμία από την Τουρκία να τους αποτρέψει.
Και βέβαια το ερώτημα είναι τι ρόλο παίζει η τουρκική φρεγάτα που συμμετέχει στην επιχείρηση, μεταξύ Αστυπάλαιας και Αμοργού; Υπάρχουν ροές λάθρο εκεί; Οχι! Τι υπάρχει; Το ρωσικό αγκυροβόλιο!
Από εκεί και πέρα ούτε σκάφη υπάρχουν διαθέσιμα, ούτε αεροσκάφη, ούτε ελικόπτερα, ούτε τίποτα. Η έκκληση για προσφορά πλοίων και πτητικών μέσων επιτήρησης δεν βρήκε και την καμία ανταπόκριση στις χώρες του ΝΑΤΟ.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.