Μουσουλμανικές... πόλεις και καταυλισμοί σε όλη την Ελλάδα

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: "ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΘΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δημιουργία μουσουλμανικών "πόλεων" και καταυλισμών σε όλη την Ελλάδα προανήγγειλε ο  υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις τη Δευτέρα, εξέφρασε την αντίθεσή του με την κατανομή προσφυγικού βάρους κυρίως στην Μακεδονία και τονισε την ανάγκη να «απλωθεί το προσφυγικό προς την νότια Ελλάδα»
 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus fm 103,6 της Θεσσαλονίκης είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει την Ειδομένη Καλαί και δεν θα ασκήσουμε βία στους ανθρώπους, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε και σιγά σιγά θα καταλάβουν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τους τα μεταφέρουν διάφοροι».
 
«Στην Ειδομένη υπάρχουν 12.000-13.000 άνθρωποι και δεν εκλάπη ούτε κότα, μίλησα με την πρόεδρο της Ειδομένης το μόνο παράπονο που μου έκανε και είναι λογικό, είναι πως οι πρόσφυγες βρίσκονται σε καλλιεργήσιμα εδάφη και έχουν γίνει κάποιες ζημιές».
 
«Είναι μία δύσκολη πραγματικότητα, αλλά η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι εντονότατη».
 
Πάντως, είπε ότι ο ίδιος δικαιολογεί και τον δήμαρχο Κιλκίς και τον δήμαρχο Παιονίας που αντιδρούν, «γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, πρέπει να καταλάβουν οι δήμαρχοι πως πρέπει να βάλουν πλάτη, να φιλοξενήσει κάθε περιοχή όσα άτομα μπορεί».
 
Όλη η Ελλάδα ένας καταυλισμός λοιπόν και σημειώνεται ότι ακόμα κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό προσφύγων-λαθρομεταναστών που έχουν μπει στην χώρα.
 
Πάνω από 100.000 είναι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες (κατά την ΕΕ, πλέον, όλοι χαρακτηρίζονται ως "παράνομοι μετανάστες" ακόμα και οι προερχόμενοι από την Συρία και το Ιράκ) που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, καθώς ο επίσημος αριθμός των 50.256 που ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, υπολογίζει μόνο αυτούς που έχουν καταγραφεί επίσημα τον τελευταίο μήνα, αλλά όχι αυτούς που μπήκαν στην χώρα χωρίς να περάσουν από hotspots.
 
Ετσι ή αλλιώς από όταν έκλεισαν τα βόρεια σύνορα της χώρας, λίγοι ενδιαφέρονται να περάσουν από τα επίσημα σημεία ταυτοποίησης, αφού πλέον η "χρυσή βίζα" ανήκει στο παρελθόν.  
 
Κατά την κυβέρνηση ο μεγαλύτερο αριθμός προσφύγων και λάθρο φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (28.518), αλλά ξεχνούν ότι στην Αττική υπάρχουν πάνω από 50.000 λάθρο και πρόσφυγες αυτή την στιγμή που έχουν ξεμείνει από την ροή του περασμένου χρόνου και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.  
 
Στα νησιά καταγράφηκαν στα hotspots 4.668 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.463) και αυτοί ήρθαν τις τελευταίες δύο ημέρες.  
 
Στην Αττική διαμένουν επίσημα 14.150 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 5.330), αλλά, όπως προαναφέραμε, υπάρχουν άλλοι 50.000 που δεν είναι καταγεγραμμένοι. Από αυτούς προήλθαν και τρομοκρατικοί πυρήνες που κτύπησαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες αφού όπως αποδείχτηκε κάποιοι πέρασαν απο την Ελλάδα υποδυόμενοι τους πρόσφυγες.  
 
Στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται επίσημα 2.920, εκ των οποίων 1.390 στη Λάρισα.  
 
Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται επίσημα εντός του καταυλισμού 11.500 άνθρωποι, αλά αυτός ο αριθμός είναι πολύ σχετικός. Οι μερίδες φαγητού (τρία γεύματα) που μοιράζονται καθημερινά ξεπερνούν τις 60.000...   Σε τρεις περιοχές του Κιλκίς (Χέρσο- Πολύκαστρο- Plaza) φιλοξενούνται επίσημα 8.690 άτομα.


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

 


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.