Σουρεαλιστικό σκηνικό: Τούρκοι πράκτορες και στρατοχωροφύλακες στη Χίο και αερομαχίες της ΠΑ με την ΤΗΚ μεταξύ Χίου και Ψαρών

ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ...ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Στην χώρα όπου «ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα» φαίνεται πως τα πάντα είναι δυνατά. Έτσι τη στιγμή που τούρκοι χωροφύλακες έφταναν σε Λέσβο και Χίο, την ίδια ώρα στον αέρα μαχητικά της ΠΑ εμπλέκονταν σε αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά που παραβίαζαν τον Εθνικό εναέριο χώρο (ΕΕΧ).


Πιο συγκεκριμένα τούρκικοι σχηματισμοί  αποτελούμενοι από 6, 2 και 2 μαχητικά εισέβαλλαν στον ΕΕΧ μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ένα ζέυγος μαχητικών F-16 της ΠΑ απογειώθηκε αμέσως από την Λήμνο για να τα αναχαιτίσει. Τα τουρκικά μαχητικά αντέδρασαν και στις 15:00 δύο μαχητικά από την εξάδα ενεπλάκησαν με τα μαχητικά της ΠΑ νότια και δυτικά των Ψαρών.
Στη συνέχεια τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν από τον ΕΕΧ και το ελληνικό FIR μεταξύ Χίου και Σάμου. Δύο μαχητικά όμως από τον δεύτερο σχηματισμό ενεπλάκησαν με το ίδιο ζευγάρι της ΠΑ στις 15:10 νότια της Χίου και μετά την εμπλοκή αποχώρησαν και αυτά μεταξύ Χίου και Σάμου. Και τα τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τις εμπλοκές  έφεραν οπλισμό.
Συνολικά τα τουρκικά αεροσκάφη μαζί με ένα CN-235 πραγματοποίησαν 24 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.