Νταβούτογλου σε Τουσκ: "Δεν παζαρεύουμε για χρήματα αλλά για ανθρωπιστικούς λόγους"


Στόχος της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές.


Τα παραπάνω ανέφερε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Άχμετ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κρίση των προσφύγων, στο πλαίσιο της οποίας η Άγκυρα ζητάει 6 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές.
Σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε πως η Τουρκία «δεν παζαρεύει για τα χρήματα», σημειώνοντας πως η συμφωνία δεν αφορά ένα οικονομικό αλλά ένα ανθρωπιστικό ζήτημα.
Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα στις Βρυξέλλες για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία με διακηρυγμένο στόχο να μειωθεί η ροή προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε επί ενός σχεδίου συμφωνίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.