Κυβέρνηση:«Το ΔΝΤ ζήτησε να καθυστερήσουμε την πληρωμή μισθών-συντάξεων»

"ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ" του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η κυβέρνησημέσω του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής,αποκάλυψε ότι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ με απύθμενο θράσος ζήτησαν να μην πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις εκβιάζοντας για άλλη μια φορά και τους κατηγορεί για "ιδεοληψίες ανακριβή στοιχεία"


«Έχουν ιδεοληψίες και τα στοιχεία τους είναι ανακριβή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φ. Κουτεντάκης.
Το ΔΝΤ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση και την ασφυξία που έχει προκληθεί στην ελληνική οικονομία επιχειρεί να μπλοκάρει την όποια προοπτική ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία. 

«Η τακτική των δόσεων με το σταγονόμετρο είναι συμπεριφορά Σάιλοκ» υπογράμμισε ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών ενώ έριξε την ευθύνη και στους Ευρωπαίους  οι οποίοι αν και συμφώνησαν το καλοκαίρι για εκταμίευση κονδυλίων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, έκτοτε παραμένουν σιωπηλοί και σε συνεργασία με το ΔΝΤ προτείνουν πάλι την καθυστέρηση μισθών- συντάξεων!
«Τους το έχουμε πει. Δεν τίθεται ζήτημα να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Αν φτάσουμε ποτέ εκεί- και δεν είμαστε κοντά- μπορεί να μην πληρώσουμε Χρέος»,
"Στα τεχνικά κλιμάκια, υπάρχουν κάποιοι τεχνοκράτες που επιμένουν στη λογική των καθυστερήσεων στις εσωτερικές πληρωμές, προκειμένου να πληρώνονται κανονικά τόκοι και χρεολύσια. Η λογική τους είναι η ίδια. Θέλουν να φτάσεις στο χείλος του γκρεμού, να φτάσεις στο αμήν, αν και τώρα δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος στα ταμειακά διαθέσιμα, η κατάσταση εξ ορισμού (σ.σ. η μη καταβολή δόσεων) δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' αόριστον. Τους λέμε ότι αυτή η αβεβαιότητα κοστίζει ακριβά στην πραγματική οικονομία αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μας κάνουν συστάσεις για το ποιες δαπάνες πρέπει να κόψουμε"
Ως προς τις διαπραγματεύσεις για το περιβόητο δημοσιονομικό «κενό», είπε: "Αν και το 2015 έχει «κλείσει», με ανεπίσημο πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 0,2%, οι τεχνοκράτες του Ταμείου επιμένουν για πρωτογενές έλλειμμα 0,6% δηλαδή περίπου 1,5 δις ευρώ διαφορά χωρίς να εξηγούν το πού βασίζουν αυτές τις εκτιμήσεις. Ως προς την ουσία, «κενό» για το 2016 υπάρχει, αλλά οφείλεται στην υποαπόδοση ή στη μη απόδοση μέτρων που έχουν συμφωνηθεί. Από την άλλη πλευρά, οι καλλύτερες μακροοικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις του 2015 έχουν θετική επίπτωση (carry over) στη φετινή χρονιά, η οποία αποτελεί, όμως, ακόμα αντικείμενο διαπραγμάτευσης." 

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.