Έντονη κριτική ΟΗΕ σε Ελλάδα για τους πρόσφυγες
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR ) την Τρίτηεπέκρινε δριμύτατα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον περιορισμό της εισροής των προσφύγων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι τα κέντρα υποδοχής έχουν καταστεί ‘κέντρα κράτησης’ και ανέστειλε ορισμένες δραστηριότητες της,  κυρίως στα ελληνικά νησιά.
«Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, αυτές οι περιοχές έχουν γίνει πλέον εγκαταστάσεις κράτησης» αναφέρει η UNHCR.
«Έχουμε σαφείς αντιρρήσεις για την υποχρεωτική κράτηση και έχουμε αναστείλει ορισμένες δραστηριότητες μας σε όλα τα κλειστά κέντρα στα ελληνικά νησιά», πρόσθεσε.
Η ΕΕ και η Άγκυρα έφθασαν σε μια συμφωνία την Παρασκευή με στόχο να κόψουν τη διέλευση των προσφύγων μέσω της θάλασσας από την Μικρά Ασία στα ελληνικά νησιά.


Η συμφωνία προβλέπει την επιστροφή των προσφύγων που δεν έχουν τα απαιτούμενα, πίσω στην Τουρκία -και τέθηκε σε ισχύ από νωρίς την Κυριακή.
«Η Ύπατη Αρμοστεία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, ούτε θα πρέπει να συμμετέχει στις επιστροφές ή την κράτηση», ανακοίνωσε ο διεθνής Οργανισμός την Τρίτη, προσθέτοντας όμως ότι «θα συνεχίσει να συνδράμει στις ελληνικές αρχές για να αναπτύξει επαρκή ικανότητα υποδοχής».
Επισήμανε ότι η Ελλάδα, σήμερα, «δεν έχει επαρκή χωρητικότητα στα νησιά για την αξιολόγηση των αιτημάτων ασύλου, ούτε τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αξιοπρεπώς και με ασφάλεια προκειμένου να εξετάσει τις υποθέσεις τους», σύμφωνα με το ‘Ντουνιά Μπούλτενι’.
Ωστόσο, ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι παρά του ότι τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, την Κυριακή αποβιβάστηκαν μόνο στη Λέσβο 934 πρόσφυγες και μετανάστες, δίνοντας το νόημα της διάτρητης συμφωνίας.
--

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.