Θέμα για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών θέτει το ΔΝΤ


Την επαρκή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς συνδέεται με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, σκοπεύει να θέσει ως μείζον θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.


Σύμφωνα με πηγή από την έδρα του ΔΝΤ, που επικαλείται εφημερίδα, το θέμα της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών «καίει» το επιτελείο Τόμσεν και παρασκηνιακά έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν παρείχαν μέχρι πρότινος μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, έχει υποστηρίξει σε μυστικά δείπνα και στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν επί ευρωπαϊκού εδάφους, ότι η ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να είχε απορροφήσει το ποσό των 25 δισ. ευρώ, δηλαδή όλο το δάνεια που χορήγησε ο ESM, ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των «κόκκινων» δανείων.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η ανακεφαλαιοποίηση δεν ήταν επαρκής κι ως εκ τούτου το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ένας μοχλός ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας που θα οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ, αφού τα «κόκκινα» δάνεια θα αποτελούν μια μεγάλη πληγή.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.